Maloljetnik osumnjičen za deset krađa u Budvi

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva rasvjetlili su deset krivičnih djela krađa i podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv jednog lica zbog osnovane sumnje da je počinilo ova krivičnih djela.

Objavljeno: 16. 06. 2017 - 15:25
Maloljetnik osumnjicen za deset krada u Budvi

Naime, službenici CB Budva su, 13.06.2017. godine, podnijeli poseban izvještaj protiv N.P.(17) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio deset krivičnih djela krađa.

Osumnjičeni je, kako se sumnja, navedena krivična djela počinio u toku jula i avgusta 2016. godine na Slovenskoj plaži u Budvi, na način što je koristeći nepažnju oštećenih lica otuđivao njihove lične stvari.

On je, kako se sumnja tom prilikom otuđio deset mobilnih telefona, novac u ukupnom iznosu od 820 eura i 30 kuna, kao i lična dokumenta. Nakon izvršenja krivičnih djela udaljavao se u nepoznatom pravcu.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je otuđene mobilne telefone prodavao jednom licu u Podgorici, te da je otuđeni novac potrošio.

O događaju je obaviješten tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se protiv N.P. podnese poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog osnovane sumnje da je počinio deset krivičnih djela krađa.