POPOVIĆ: DPS ne poštuje dogovor s LP

Ukoliko se nastavi marginalizovanje Liberalne partije Crne Gore (LPCG) jedna od varijanti je parcijalno prisustvo sjednicama crnogorskog parlamenta do jeseni i naše konvencije, kazao je u razgovoru za "Dan" predsjednik Liberalne partije i poslanik Andrija Popović.

Objavljeno: 18. 06. 2017 - 09:19

On je saopštio da su u LP zabrinuti što sve članice vladajuće koalicije ne poštuju predizborni koalicioni sporazum.

"Nakon ostvarenja velikog strateškog cilja Liberalne partije, sportskom terminologijom rečeno ulaska u 'društvo najboljih', to jest NATO, poslije ljetnih praznika počeće nova era u crnogorskoj politici. Tada će biti održana i redovna izborna konferencija Liberalne partije, na kojoj će biti donijeta odluka o budućim pravcima našeg djelovanja", konstatovao je Popović.

Ta odluka će, kako je objasnio predsjednik LPCG, biti donijeta tako što će biti vođeno računa da u postojećim okolnostima liberali kao jedini parlamentarni subjekt političkog centra ne može sam.

"Poznato je da naš parlament čine gotovo dvije trećine poslanika ljevice, a ostalo političke desnice, zajedno sa nacionalnim strankama", ocjenjuje Popović.

Kako je naglasio, u Liberalnoj partiji su zabrinuti zbog stepena nepoštovanja koalicionog sporazuma prema LPCG, kako od predizbornog partnera Demokratske partije socijalista (DPS), ali i ostalih članica parlamentarne većine.

"Zvanično smo tražili sastanak lidera parlamentarne većine. Uostalom to je i obaveza da se ti sastanci organizuju jednom u šest mjeseci iz Sporazuma o zajedničkom političkom djelovanju. Nakon toga će Liberalna partija donijeti odluku, ukoliko se nastavi naše marginalizovanje. Jedna od varijanti je parcijalno prisustvo sjednicama crnogorskog parlamenta, do jeseni i naše konvencije", poručio je Popović.