HRVATSKA: Požar kod Podgore gasi više od 200 vatrogasaca

Požar koji je noćas buknuo u Gornjoj Podgori obuzdan je prema mjestu Podgora, ali se vatra širi prema šumi Parka prirode Biokovo, ojačana jakim vetrom, što otežava gašenje za više od 200 vatrogasaca sa oko 100 vozila koji su na terenu.

Objavljeno: 18. 06. 2017 - 11:25
HRVATSKA:  Pozar kod Podgore gasi vise od 200 vatrogasaca

Zbog jake bure, koja je duvala brzinom od 70 do 100 kilometara na sat, požar se iz Gornje Podgore za samo dvadesetak minuta primakao prvim podgorskim kućama i hotelima, prenosi Hina.

"Velikim naporima vatrogasaca kuće su očuvane, iz hotela Sirena ispred kog su gorele palme, zbog opasnosti od vatre evakuisani su gosti, a evakuisan je i dio stanovnika Podgore čijim je kućama zaprijetila vatra", rekao je vatrogasni komandant Dražen Glavina.

Glavina je rekao da stanje na terenu nije zadovoljavajuće jer se vatra ojačana vetrom i dalje brzo širi gustom borovom šumom kroz Park Prirode Biokovo, a vatrogasci ulažu veliki napor kako bi obuzdali širenje požara na teško pristupačnom terenu.

Veliki požar gasi više od 200 vatrogasaca sa stotinjak vozila iz svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja kao i vatrogasnih društava i profesionalne vatrogasne brigade sa Splitsko-dalmatinskog područja.

U pomoć vatrogascima pritekla su na kratko i tri aviona za gašenje požara koji su zbog jakog vjetra na moru u Bračkom kanalu odustali od nastavka gašenja iz vazduha i vratili se u bazu.