Čelnici ,,ponosa Izraela“ riješeni da vrate našeg reprezentativca

Tajris Rajs ima konkretnu ponudu da pojača Makabi ovog ljeta, klub kojem je 2014. godine donio titulu prvaka Evrope! Naš reprezentativac sada treba da odluči, da li je pravo vrijeme da napusti Barselonu.

Objavljeno: 18. 06. 2017 - 23:35

Čelnici Makabija su juče doputovali u Barselonu na pregovore oko ovog transfera. Sjajni šuter, naturalizovani Amerikanac sa našim pasošem, iza sebe ima solidnu sezonu u kojoj je klub ipak razočarao.

Zbog toga je i njemu i Barsi potreban novi početak, a Makabi se tu ističe kao idealno rješenje. Odluka je u potpunosti na Rajsu, saopštili su katalonski mediji bliski Barseloni. U španskom klubu naš as ima još godinu ugovora, jedan je od najbolje plaćenih igrača na kontinentu, a Barselona ne bi imala velike zahtjeve oko obeštećenja.

U sezoni za nama Tajris Rajs imao je učinak od 11,8 poena i 3,3 asistencija po meču na 34 meča španske Endesa lige. U Evroligi je imao još bolji učinak – 13,1 poena i 4,9 asistencija po utakmici. Ipak, Barselona nije uspjela da se plasira u četvrtfinale Evrolige, a u plej-ofu španske lige ispala je u prvoj rundi, od šampiona Valensije.

Rajs je na raskršću, u 31. godini ima priliku da pojača tim u kojem se proslavio i kojem je donio posljednju titulu prvaka Evrope. Epilog će biti poznat već narednih sedmica, jer Rajs je sada na odmoru, a od 23. jula na pripremama naše reprezentacije pred početak Eurobasketa. 

ARENA, Pobjeda