Ujedinjeni Arapski Emirati su prošlost: Želja mi je da se vratim u Leće

Ujedinjeni Arapski Emirati su prošlost za Mirka Vučinića, a budućnost bi mogla da bude Italija. Crnogorski as završio je saradnju sa Al Džazirom, a postoji mogućnost da se na zalasku karijere vrati u klub koji mu je bio prva stanica nakon odlaska iz Sutjeske.

Objavljeno: 19. 06. 2017 - 08:32

Aktuelna je priča o dolasku u Leće.

- Još nije bilo nikakvih kontakata, ni sa kim nijesam pričao. Ali, imam veliku želju da se vratim i nadam se da će mi se ostvariti - rekao je Mirko za portal Solo Leće.

Vučinić je za Leće igrao od 2000. do 2006, kada je prešao u Romu, a kasnije u Juventus. ,,Đalorosi“ će naredne sezone nastupati u trećem rangu italijanskog fudbala, što za majstora iz Nikšića očigledno ne bi bio problem.

- Na raspolaganju sam, vidjećemo što će se desiti. Imam ponude nekih evropskih klubova, a ako se u Leće ne vratim ove, mogu naredne godine. Dakle, do sada nije bilo razgovora na tu temu, ali nadam se da će se dogoditi uskoro - dodao je Vučinić, koji je prethodnih dana boravio u Salentu gdje je igrao humanitarni meč.

Kapiten ,,sokola“ za klub sa stadiona ,,Via del Mare“ odigrao je 111 utakmica i postigao 34 gola. Igrajući za Al Džaziru, Vučinić je zadobio tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata, zbog koje je pauzirao godinu i po.

Krajem marta odigrao je nekoliko minuta za Crnu Goru u kvalifikacionom meču sa Poljskom, a nedavno je u prijateljskom duelu sa Iranom na terenu proveo drugo poluvrijeme