Pariz: Bošković sa izlagačima na Le Buržeu o modernizaciji opreme VCG

Ministar odbrane Predrag Bošković, posjetio je danas u Parizu svjetski sajam vazduhoplovstva, Le Burže, koji po 52. put organizuje francusko Udruženje vazduhoplovnih industrija (GIFAS), a na kojem izlaže na stotine kompanija iz više desetina zemalja.

Objavljeno: 19. 06. 2017 - 13:19
Pariz: Boskovic sa izlagacima na Le Burzeu o modernizaciji opreme VCG

Sajam Le Burže, najznačajniji događaj u kalendaru civilne i vojne vazduhoplovne industrije, otvorio je francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron).

Bošković se tom prilikom susreo sa predstavnicima više izlagača, sa kojima je razgovarao o saradnji na polju modernizacije opreme Vojske Crne Gore. U fokusu pažnje bila je oprema za koju država namjenski i strateški opredjeljuje sredstva - helikopterima, radarima, bespilotnim letjelicama i drugim proizvodima vazduhoplovne industrije koji su neophodni za osavremenjavanje našeg Vazduhoplovstva i Vojske.      

Ministar odbrane sjutra će se sastati sa ministarskom odbrane Republike Francuske, Silvi  Gular (Sylvie Goulard). Tema razgovora biće unapređenje saradnje dvije zemlje na polju odbrane, sada u svojstvu saveznica u okviru NATO.