Demokrate: DPS uništila Žabljak

Da li će Žabljak i Durmitor spremni dočekati turiste kako bi iskoristili makar ljetnju sezonu, pošto već dugo godina zimska stagnira? Odgovor je isti kao i poslednjih 10 godina, neće - tvrde iz Demokratske Crne Gore.

Objavljeno: 19. 06. 2017 - 14:00

''Nekad  jedan od glavnih centara planinskog turizma u zemlji i šire,  danas se može pohvalilti, kako reče gradonačelnik, čistim vazduhom i domaćom hranom. Je li to strategija razvoja Žabljaka u režiji njenih  DPS uništitelja? Ili je njihova strategija zatvaranje i jalovi pokušaji privatizacija uništenih hotela  ,,Planinke“ , ,,Jezera“ , ,,Durmitor“ , nekada bisera hotelijerstva sjevera Crne Gore, a danas mjesta u kojima se skuplja prašina i koji su postali štale za stoku koja tu nesmetano ulazi'', navodi se u saopštenju Demokrata.

Kako dodaju, na Žabljaku ove zime pola grada je bilo bez vode.  

''A nije li prije desetak godina bio pripremljen projekat kojim bi se riješio problem vodosnabdijevanja? Ali, investicija za tu namjenu je preusmjerena za druge namjene u režiji  DPS uništiteljske strategije, tako da ovo nas malo koji ostadosmo na Žabljaku nemamo elementarnih uslova za život u 21. vijeku. Osim čistog vazduha i zdrave hrane. Dok i na to ne uvedu takse. Iz godine u godinu Žabljak napuštaju pretežno mladi, koji su prinuđeni na to, jer je posao misaona imenica. Natalitet je u stalnom padu,  pa će nas na Žabljaku, za manje od deceniju, a vjerovatno i ranije, biti duplo manje. Više se ne dovodi u pitanje opstanak šaranskih I jezerskih planinskih sela, jer su već odavno pusta'', ističe se u saopštenju. 

Kako dalje navode Njegovuđa,  najveće selo žabljačke opštine, bilo je jedan od centara drvoprerade za ovaj kraj naše zemlje, sa najmodernijom pilanom u regionu, dok je danas situacija drugačija. 

''Pilane više nema, otišla je pod stečaj. Kao ni motela Korman, ponosom mještana ovog nekada perspektivnog  sela koje je imalo svoj aerodrom. Da bi prikrili ovu tužnu istinu o Žabljaku , po principu ,,spolja gladac, a unutra jadac“ osmišljena je jednodnevna akcija  čišćenja našeg grada. Kao da se za jedan dan može očistiti ono što je DPS uprljao decenijama. Pridružili smo se i čistili, i time pokazali privrženost i odanost našem gradu . Ali im poručujemo, nije bilo dovoljno čišćenja! Bez imalo stručnosti, senzibilnosti, empatije prema stvarnim potrebama žabljačkog  stanovništva, već decenijama uništavate opštinu čijim se prirodnim  ljepotiama dive iz svih krajeva svijeta, ali se i nažalost pitaju , zaboga, kako ovakav kraj može biti ovoliko nerazvijen. Zbog toga ćete biti kažnjeni prvom prilikom, na izborima. Jer Žabljak i ovaj ponosni durmitorski narod  zaslužuje poštene, vrijedne i sposobne ljude da ih vode. I zato će vas Demokrate, kojih je i na Žabljaku sve više, izvrnuti iz vaših fotelja, i krenuti u obnovu svega što ste uništili'', zaključuje se u saopštenju.