Nuhodžić i Stojanović u Budvi: Potrebne pojačane kontrole

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović boravili su danas u radnoj posjeti Centru bezbjednosti Budva.

Objavljeno: 19. 06. 2017 - 14:52
Nuhodzic i Stojanovic u Budvi: Potrebne pojacane kontrole

Tokom sastanka sa načelnikom CB Budva Darkom Ćorcem i njegovim saradnicima, razgovarano je o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području Budve, konstatujući da je stanje javnog reda i mira povoljno. 

''U kontekstu aktivnosti koje službenici CB Budva u kontinuitetu preduzimaju na operativnom i preventivnom planu, Nuhodžić i Stojanović su naglasili neophodnost intenziviranja proaktivnog djelovanja u cilju efikasnije borbe protiv svih vidova kriminala. Zaključeno je da sa pojačanim kontrolama tzv. bezbjednosno interesantnih lica treba nastaviti, uz permanentno snaženje kadrovskih kapaciteta uniformisane i kriminalističke policije u CB Budva. Takođe, izraženo je očekivanje da će osavremenjavanje sistema bezbjednosti doprinijeti ostvarivanju boljih rezultata, ažurnom rasvjetljavanju krivičnih djela i jačanju vladavine prava'', navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Kako se dodaje govoreći o mjerama koje sprovodi Štab operativne akcije „Ljeto 2017“ na bezbjednom odvijanju ljetnje turističke sezone, ministar je ukazao na značaj pravovremene razmjene informacija sa policijskim službama iz regiona, imajući u vidu da se ovaj model saradnje pokazao kao dobra praksa kada je u pitanju prevencija i rasvjetljavanje krivičnih djela. 

''Tome će doprinijeti i angažovanje policijskih službenika iz Srbije, Hrvatske, Italije, Makedonije i Albanije, koji će boraviti u Budvi shodno potpisanim protokolima sa policijama ovih država. Radna posjeta je nastavljena susretom Nuhodžića i Stojanovića sa predsjednikom Opštine Budva Draganom Krapovićem, predsjednikom Skupštine opštine Đorđem Vujovićem i potpredsjednicima Mihailom Đurovićem i Veskom Markovićem. Izrazivši zahvalnost ministru na posjeti, predsjednik Opštine je saopštio da lokalna administracija ostvaruje kvalitetnu saradnju sa CB Budva, iskazujući spremnost da podrži inicijative MUP-a koje su usmjerene na obezbjeđivanje veće sigurnosti građana i turista koji borave u ovom gradu. Na sastanku sa rukovodstvom opštine, Nuhodžić i Stojanović su razgovarali i o postavljanju video nadzora na javnim površinama u Budvi, što bi u velikoj mjeri uticalo na postupak otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja krivičnih djela, kao i na potencijalne učinioce inkriminisanih radnji i prekršaja, čime bi video nadzor ostvario svoju preventivnu ulogu'', navodi se u saopštenju. 

Kako se dodaje na toj liniji, Nuhodžić je upoznao predsjednika opštine Budva da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, nakon usvajanja izmjena i dopuna Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, formiralo međuresorsku komisiju, u cilju izrade projektnog zadatka i stvaranja pravne osnove za realizaciju sistema video nadzora Budve. 

Nuhodžić je posebno zahvalio predsjedniku Krapoviću na spremnosti opštine Budva da opredijeli značajna finansijska sredstva za implementaciju ovog prioritetnog projekta MUP-a i Centra bezbjednosti Budva.

Posjeta CB Budva je druga u nizu posjeta centrima bezbjednosti koje su planirali Nuhodžić i Stojanović, u cilju sagledavanja aktivnosti koje se realizuju u pravcu bezbjednog odvijanja ljetnje turističke sezone.