Spektakl u najavi: Sting dolazi u Beograd!

Nakon rasprodatih koncerata u Sjevernoj Americi, Evropi, Južnoj Americi i Meksiku, Sting u okviru svoje najnovije turneje "57th & 9th" dolazi u Srbiju. Svjetski poznat muzičar održaće koncert u Beogradu, 17. septembra u Kombank areni.

Objavljeno: 19. 06. 2017 - 20:21
Spektakl u najavi: Sting dolazi u Beograd!

Na novoj turneji, Stingu se pridružuje tročlani bend koji čine njegovi dugogodišnji saradnici – gitarista Dominik Miler, Džoš Friz (bubnjevi) i Rufus Miler (gitara) i specijalni gost Džo Samner, kao i harmonikaš Persi Kardona iz sastava "The Last Bandoleros".

Turneja "57th & 9th" započela je u Sjevernoj Americi u februaru ove godine i dosad je obuhvatila više od 50 gradova Evrope, Centralne i Južne Amerike i Azije.

Turneju prate izuzetni komentari obožavalaca i kritičara: „U samoj srži nalazi se moćan talenat za pisanje pjesama, tečne melodije, smjeli ritmovi i smisleni tekstovi isporučeni od vrhunskog muzičara. Ovaj koncert zaslužuje počasnu titulu“.

„Sting prikazuje raznovrsnost, dubinu i trajnu rok snagu na novoj turneji, lista pjesama se kreće preko nadmoćnih novih pjesama, solo materijala i klasičnih 'Polis' hitova, Sting je univerzalni pripovjedač, izgrađen od onoga od čega su napravljene legende“, neki su od komentara.

Stingov 12. solo studijski album pod nazivom "57th & 9th", njegov je prvi rok/pop projekat nakon više od decenije i objavljen je u novembru za "A&M/Interscope Records".

Kolekcija od 10 pjesama prikazuje širok spektar Stingovih stilova – od promuklog, gitarskog prvog singla I Cant Stop Thinking About You, preko brutalnog Petrol Head-a do himnične pjesme "50.000".

Album je producirao Martin Kirzenbaum, snimljen je za nekoliko nedjelja sa Stingovim dugogodišnjim saradnicima Dominikom Milerom i Vinijem Kolajutaom kao i bubnjarem Džošom Frizeom („Najn inč nejls“, „Gans en' rouzis“), gitaristom Lajlom Vormanom i pratećim vokalima iz bendova "Tex-Mex" i "The Last Bandoleros".

Sting je prvi put nastupio u Areni prije šest godina sa simfonijskim orkestrom, a 17. septembra publika će imati priliku da ga čuje u njegovom primarnom rok/pop zvuku u okviru turneje koju su mnogi već označili krunom Stingovih koncertnih nastupa.

Ulaznice za koncert u Beogradu biće u prodaji od srijede, 21. juna od 10 sati. Ulaznice u regularnoj prodaji biće po cijenama od 2.990 dinara i naviše na svim prodajnim mjestima „Eventima“ kao i na blagajnama Kombank arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine i TC „Ušće“.