Suđenje za ubistvo Borete 3. oktobra

Suđenje okrivljenima za ubistvo Budvanina Đorđa Borete i Dragana Zečevića počeće 3. oktobra – saznaje Pobjeda. Optužnicom tužilaštva obuhvaćeno je pet osoba, od kojih su tri u bjekstvu.

Objavljeno: 13. 08. 2017 - 07:41

Na optuženičkoj klupi naći će se bosanski državljanin Vladimir Šmanja (34) i Miljan Bulatović (36) iz Niša, koji su pratili Boretu, po nalogu naručioca ubistva, čije ime za sada nije poznato. Oni se terete za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

 Optužnicom su obuhvaćeni i Budvani Ratko Vušović, Vasilije Rafailović i Bjelopoljac Ivan Cicmil, čiji otisci su pronađeni na motoru koji su koristile ubice Borete i doktora Dragana Zečevića, slučajne žrtve. 

Boreta i Zečević stradali su 7. decembra prošle godine u bašti lokala ,,Trofej“ u Bečićima, kada su ubice iz automatske puške nasumice pucale u goste lokala. Tada je ranjen i Ivo Stanišić. Ubijeni Boreta je brat od strica osuđenika Saše Borete, koji izdržava tridesetogodišnju kaznu za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića. Pokojni Boreta bio je oženjen sestričnom Gorana Đuričkovića, koji je ubijen u oktobru 2015. godine ispred svog lokala u Budvi ,,Old fišerman“ nakon krađe 200 kilograma kokaina u španskoj luci Valensija.

Pobjeda