Noćas dodjela američkih televizijskih nagrada Emi

Samo još nekoliko sati dijele do velike godišnje svečane dodjele nagrada Emi (Emmy), najuglednijih nagrada američke televizije.

Objavljeno: 17. 09. 2017 - 17:24

U odsustvu kultne serije HBO-a „Igra prijestolja“, koja je prošle godine osvojila rekordnih 12 statua, ove godine su u kategoriji najbolje dramske serije, najvažnije kategorije, sve karte otvorene.

Novi naslovi poput naučno-fantastičnog „Westworlda“ (HBO), „Sluškinjine priče“ (Hulu) ili pak „Stranger Things“ mogli bi da nadmaše veteranske serije poput političkog trilera „Kuća od karata“ (Netflix) ili „Nazovi Sola“ (AMC). U trci za najbolju dramsku seriju još su i saga „Kruna“ (Netflix) i porodična epopeja „This Is Us“.

Za najbolje glasa 21.000 televizijskih profesionalaca, članova Američke televizijske akademije.

Elizabet Mos je najvjerovatnije dobitnica Emmy-ja za najbolju dramsku glumicu, za ulogu silovane zatočenice fundamentalističke hrišćanske sekte („Sluškinjina priča“). Među glumcima, na specijalizovanoj stranici za predviđanja vodi Sterling K. Braun („This Is Us“).

Što se tiče humorističnih serija, izgleda da su i ovog puta favoriti „Potpredsjednica“ i glumica koja je tumači, Džuli Luis-Drajfus.

Svečana dodjela nagrada Emmy u Los Anđelesu, gdje bi holivudske zvijezde poput Ris Viderspun i Nikol Kidman („Big Little Lies“) trebalo da garantuju dozu glamura na crvenom tepihu, biće prva otkad je Donald Tramp u Bijeloj kući.

Animator i humorista Stiven Kolbert vodiće ceremoniju. Naviknut na tirade protiv Trampa, mogao bi i ovom prilikom da izgovori nekoliko na račun republikanskog predsjednika.

- Emmy-ji slave televiziju, a samo je jedna televizijska zvijezda ove godine - Donald Tramp - već je izjavio za „Los Angeles Times.

Kao znak političke sklonosti televizijskog svijeta, kultna satirička emisija NBC-a „Saturday Night Live“ dobila je 22 nominacije, najviše ove godine zajedno s „Westworld“-om, nakon godinu dana nemilosrdnog ismijavanja šefa države.

Dodjelu 69. nagrada Emmy prenosiće direktno TV stanica CBS iz „Microsoft Theater“-a u Los Anđelesu od 2 sata poslije ponoći po našem vremenu.

Izvor i foto: N1 Info