POGLED IZ BEOGRADA: Slika slikara Miloša Šobajića

Komentari: 19

studenca

28. 05. 2017 - 13:39

Čeljade Šobajić, za njrga ne mogu reći da je čovjek, misli da je u redu da mu se u PG organizuje izložba ali nije o. k. da crnogorski orkestar svira u BG?? Njegova bolest srbovanja bez da je ičim izazvana učlanila ga je u CANU, a da je što valjao ostao bi u Parizu. E, tamo ne bi mogao biti zvijezda samo zato što srbuje kao što je u BG, tamo je prvo trebalo da bude umjetnik-slikar. Treba ga zamoliti da ne pominje Nikšić da ne sramoti nikšićane.
studenca

28. 05. 2017 - 18:21

izvinjavam se, nije: učlanila ga u CANU nego u SANU.
Čaj u 11

28. 05. 2017 - 13:58

Čini mi se da je nedavno organizovana izložba njegovih slika u Modernoj galeriji u Podgorici. Nije mu smetalo da zaradi novac izlažući u suverenoj Crnoj Gori.
Žika Guslar

28. 05. 2017 - 14:49

Mislim da sam njegovo ime čuo i prilikom negativne kampanje i osporavanja onog koncerta povodom dana Nezavisnosti Crne Gore u Beogradu, na Kolarcu, đe se pijanista Martinović posebno proslavio bojkotom i odustajanjem. A neka, imaju i pravo.
Zoran

28. 05. 2017 - 14:12

Eh da je vise ovakvih beogradskih crnogoraca kao sto je mirko zecevic.
Ćalasan

28. 05. 2017 - 14:18

ZOKI,nešto si pobrko,ne vidiš dobro ili?
Zoran

28. 05. 2017 - 14:14

Mala ispravka nije mirko zecevic nego mihailo terzic..
izorni rudonja

28. 05. 2017 - 18:06

Dobar je primjer Mikaile dao mozda i nesvjesan da sam pase na tudjoj livadi a po npotrebi ga upregnu u jaram . Sobajic je jedan od najvecih zivih umjetnika sa ovih prostora priznat i poznat kao i "Betoven" kojega pokusavaju da omalovaze rezimski neuki klovnovi
Umjetnik i covjek

28. 05. 2017 - 20:41

Niko ne omalovazava njegovu umjetnost. Ali je kao covjek dostojan najdubljeg prezira.
Mihailo,Bgd

28. 05. 2017 - 22:41

Gospodine RUDONJA,izgleda da si nešto hteo reći pa si omašio... ČOVJEK sa velikim "Č" je nužno umjetnik: Čovječnosti i Čestitosti.. a ne slikar,zidar,doktor,kompozitor.. za njih nije nužna Čovječnost a bila bi poželjna. Hitlerovi akvareli su prodani za preko 130.000 evra,Vagner je obožavao Hitlera a tek Prokrust, prvo nagrađen je za uzum, ali je na njemu i stradao od Tezeja. Slikara Šobajića nije niko komentarisao nego Čovjeka slikara...sam slikar je "ubio" Čovjeka u sebi i njegov "suicid ljudskosti" ,bez obzira na dubinu ALOVA u Bgd-u, niko ne može opravdati.
Znaju oni

29. 05. 2017 - 00:32

dobro Mihailo sto govore i ovo je samo njihov Modus Operandi kada im je istina neugodna pa onda koriste otprrilike 5-10 PR trikova da skrenu paznju, napadnu licnost pisca (ad hominem), postanu emocionalni, pozivaju se na Svetog Petra, itd. Stvarno su infantilni, ali ih bez obzira na to treba stalno tuci u glavi non stop ovakvim clancima!
zatvori prozor

29. 05. 2017 - 11:11

Koji Vagner je obožavao Hitlera? Onaj što je bio kompozitor i umro pre nego se Adolf rodio??
ćamil

29. 05. 2017 - 12:06

@OTVORI PROZOR, Tata Rihard omiljen Adolfu sinu Zgfridu omiljen Adolf. Jeli išta ušlo kroz "prozor" ili je promaja...Sledeći čas o Wolfangu...
zatvori prozor

29. 05. 2017 - 13:09

Kada napišeš Adolf, sigurno prvo ne pomisliš na Dadu Topića ili ako ti neko kaže Čerčil, ne verujem da pomisliš na Randolfa nego na Vinstona. Navođenje "zvučnih i poznatih" imena obično služi da težinu i validnost informaciji koju prezentuješ. Naravno da je uvekk moguće pronaći opravdanje da to nije baš taj nego neki drugi ali to se zove manipulacija. Ne bih više o tome
Ne mozes biti ovako slep

29. 05. 2017 - 00:28

nego samo namjerno pokavaren jer ne zelis da vidis da se stavlja na stranu to sto je covjek umjetnik; ovdje se radi o covjeku! Ali ti po velje srBski to neces da priznas jer ti to ne odgovara. Stvarno mi se gadite i za mene ste nizi od stakora, jer sa vama nema kulturnog razgvora pa se mora covjek spustiti na vas nivo da vam uzvrati! I onda na tusiranje pod hitno da se covjek de kontaminira!
L Dabanović

28. 05. 2017 - 20:57

Kad bi danas neko-od današnjih naroda i republika koji su sačinjavali Jugoslaviju-imao i 100% da sebe reformira u Jugoslovena/Jugoslaviju niko im ne bi naprt stoja/smeta.Ali kad bi im to služilo da i druge teritorije/republike i narode nekadašnje Jugoslavije prisvaja njegovom narodu i državui to bi bio zaludnji i nikad ostvareni naum/želja-a pogotovo da tu svoju suludnju ideju započne poslije šaku vjekova. Mene čudi kako do danas ćute istoričari i narodi nekadašnjih teritorija države Nemanjića na ponašanje naroda-pravo rečeno-Srbijanaca/Srbije ( nekadašnje raje/mileti-turskih sluga i podanika) koji su pristali na mirno ropstvo i s Turcima oburdali nekad svoju 'srpsku carevinu' /državu Nemanjića/ i još vjekovima s Turcima jade zadavali današnjim narodima država /Hrvacke,BiH,Makedonole i Crne Gore/-da danas Srbijanci/Srbija imaju ne samo pravo da se vabe pokojnim srpstvom/Srbina nego i pravo da krekeću da teritorije nabrojenih država i njeni narodi pripadaju Srbiji i Srbijancima?
hit00

28. 05. 2017 - 21:44

Jeli on bas slikar?
Slucajni turista

30. 05. 2017 - 11:54

Na zalost on je jos jedan u nizu umetnika koji su se svrstali na stranu Velikosrpskog osvajackog projekta.Smeta im "cepanje" srpskog korpusa (ne znam samo od kada je uspostavljen,1918 ili 1991.godine) a ne smeta im sta je taj korpus napravio po Crnoj Gori I Crnoj Jugoslaviji ovih 100 godina.Vide samo svoje zrtve (koje su posledica njihove pre svega megalomanske politike) i koje sigurno nisu male,ali ne vide posledice onoga sto su oni radili.Najgore je sto je na zalost ovaj posrbica gori od srbijanaca.Vise ovi nasi "izadjnici" mrze Crnu Goru u kojoj su odrasli nego bilo koji srbijanaca.Naravno da niko ne spori ni njegove umetnicke kvalitete,kao sto nisu sporni ni umetnicki kvaliteti Matije Beckovica (on je uostalom najbolji promoter crnogorskog govornog jezika i duhovnosti,koju nastoji da posrbi) ali kad cujete ove sovinisticke izjave meni kao crnogorcu odmah padne mrak na oci,pa sad da je Pikaso ili Dali.
da se zna

02. 06. 2017 - 23:36

Sramota,Šobajiću. U Nikšiću smo bili u istom razredu. Znajući te kao tiho dijete, eto, budućeg umjetnika, danas ne mogu da ne osjetim ISTINSKO GAĐENJE. Tada nikome, pa ni tebi, nije smetalo što su nam očevi Crnogorci, niti što govorimo isti jezik. Znam, tvoji su đedovi učili škole u Beogradu i, bogme, pisanijama dobro naštetili crnogorskom etnosu, zarad pripadništva SANU i beneficijama protiv svoje domovine. Naslijedio si svoje novosrbe, i s time radi šta hoćeš, ali, ko ti daje pravo DA PONIŠTAVAŠ mene i moje Crnogorce, moje korijene i pravo da živim u svojoj vjekovnoj državi. Da, i ja sam beogradski student, ali student koji je imao, a i sada ima dostojanstvo. Gradila sam Novi Beograd, pa šta, nijesam prodala svoju domovinu za benefite, koje sam, vjeruj mi, mogla i te kako imati. I, molim te, ne pominji Nikšić, on ti ne pripada, izdao si ga.
Novi komentar