Nemanja Vico: Igraću za Srbiju

1612Nemanja-Vico
K
otoranin Nemanja Vico (19) našao se na spisku selektora vaterpolo reprezentacije Srbije Dejana Savića za pripreme koje će od 23. do 26. decembra biti održane u Košutnjaku, piše Arena.

Objavljeno: 16. 12. 2013 - 10:53

Mladi centar Partizana posljednji put za Crnu Goru nastupao je na Univerzijadi u Kazanju, a za seniorski tim „crvenih“ krajem marta protiv Turske u posljednjem kolu prošlosezonskog izdanja Svjetske lige.

- Pričao sam sa Savićem i odlučio da reprezentativnu karijeru nastavim u Srbiji - kazao je Vico sinoć za Arenu.

Odluci da promijeni reprezentativne boje doprinijelo je to što Vico nije zadovoljan statusom u crnogorskoj reprezentaciji.

- Posljednji put bio sam na spisku za utakmicu sa Turskom. Bio sam i na Univerzijadi u Kazanju, gdje sam putovao kao treći centar. Poslije toga sam razmišljao i odlučio da ubuduće igram za Srbiju. Mislim da je ta odluka sasvim na mjestu - kaže Vico.

Nije centar Partizana, kako kaže, očekivao da ima zagarantovano mjesto među ,,ajkulama“, već…

- Očekivao sam samo da budem na širem spisku, da treniram i kroz to se dokazujem. Želio sam da znam da neko računa na mene. Od toga nije bilo ništa - kazao je Vico. - Dobio sam šansu na toj jednoj utakmici, a sve što sam poslije zamišljao o reprezentaciji Crne Gore bilo je, ponavljam, da budem na tom širem spisku. Mislim da sam zaslužio da barem neko popriča sa mnom, ali niko me nije ni kontaktirao.

Nemanja ističe da su iz Vaterpolo saveza Srbije brzo reagovali po pitanju dobijanja pasoša.

- Sve je išlo preko Partizana, koji je takođe bio u kontaktu sa Savezom. Dobio sam pasoš u najbržem roku - objasnio je Vico.

Na debi sa kapicom ,,delfina“ moraće, ipak, da sačeka.

- Zbog tih utakmica u reprezentaciji Crne Gore mislim da ću morati da pauziram godinu, možda i dvije, nijesam siguran. Glupo bi bilo da sam ovu odluku donio za dvije ili tri godine, ovako sam još na vrijeme - riječi su Nemanje Vica.