METEO: Putevi mokri i klizavi, vrijeme hladno i vjetrovito

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mjestimično mokrim i klizavim putevima, a u sjevernim predjelima ima zaostalog i ugaženog snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Objavljeno: 31. 12. 2014 - 07:38

Iz AMSCG-a su upozorili da je zbog niskih temperatura izražena pojava poledice u višim predjelima, a da dodatne poteškoće pričinjava jak vjetar, pa je moguća i mećava.

Saobraćaj je zabranjen za šlepere i kamione sa prikolicom na putu Nikšić-Šavnik-Žabljak, Nikšić-Plužine, Nikšić-Vilusi-Vraćenovići.

Na magistralnom putu Lipci-Grahovo u mjestu Krivošije, zbog miniranja, do 15. februara dolaziće do desetominutnih prekida za sva vozila od deset do 11 sati i od 15 do 16 sati.

Ukoliko putujete na sjever države iz AMSCG-a ističu da je obavezna upotreba zimske opreme.

U Crnoj Gori jutros je hladno i vjetrovito, u južnim predjelima oblačno sa dosta sunčanih intervala, a na sjeveru ponegdje uz provijavanje slabog snijega ili mećavu, navode iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju. Vjetar umjeren do jak, ponegdje na udare olujne jačine, sjeverni i sjeveroistočni.Najviša dnevna temperatura vazduha biće do pet stepeni.

Foto: rtvbudva.me