B92, Blic: Uhapšen brat Momira Bulatovića?

Na graničnom prelazu Rača u utorak je uhapšen Budimir Bulatović brat Momira Bulatovića, javljaju B92 i Blic. Informaciju o hapšenju brata Momira Bulatovića objavili su svi srpski elektronski mediji. Međutim, pouzdani izvor Portala Analitika, koji je zatražio da bude anoniman, tvrdi da nije u pitanju Bulatovićev brat- već neka druga istoimena osoba.

Objavljeno: 03. 01. 2015 - 13:33

On je uhapšen na osnovu potjernice koju je, kako navode danas banjalučke "Nezavisne novine", raspisao CJB Banjaluka zbog sumnje na poslovne prevare i falsifikovanja isprave.

Budimir Bulatović je, kako navode mediji, brat Momira Bulatovića, visokog funkcionera bivše Jugoslavije i bivšeg predsjednika Crne Gore. 

Bulatović se tereti da je kao izvršni koordinator Evropske ekspertske grupe (EEG) oštetio Gradsku upravu grada Banjaluka za 391.166 maraka, navodi banjalučki dnevni list. 

Prema ranijim pisanjima"Nezavisnih", EEG je s gradom Banja Luka potpisao 2007. godine ugovor o saradnji, prema kojem je trebalo da pomogne u vezi sa apliciranjem prema evropskim fondovima za četiri projekta ukupne vrijednosti 19 miliona eura. 

Prema ugovoru, grad je trebalo da im uplati ukupno 760.000 eura od kojih im je isplaćeno 200.000 eura i to preko Javnog preduzeća DEP-OT, koje je 62 odsto u vrijednosti grada. 

Ovaj ugovor je bio štetan po grad Banjaluka, jer se istragom ispostavilo da EEG ne postoji, odnosno da se radi o poslovnoj prevari. 

Bulatović je, kako se sumnja, prevario i preduzeće "Celex", tako što je falsifikovanjem isprava prisvojio 172.113,04 KM.

"Nezavisne novine" su ranije pisale da su od strane EEG-a prevareni i firma "Integral inženjeringu", kompanija "M:tel" i Rafinerija nafte u Brodu. 

b92ok

blicok