Predstavljena nova Nokia – baterija traje mjesec dana

Microsoft, koji je u maju prošle godine kupio poznati finski brend Nokiju za 7,2 milijardi dolara, ovih dana je predstavio novi model, Nokiju 215.

Objavljeno: 08. 01. 2015 - 19:56

Nokia 215 klasični je mobilni telefon s ekranom niske rezolucije (320x240 piksela na dijagonalu od 2,4 inča), podrškom za 2G i kamerom od tek 0.3 piksela. No, uz standardne specifikacije kao što su MP3 player, radio, micro SD card od 32 MB te Bluetooth, uređaj nudi i aplikacije za pristup Facebooku, Twitteru, Bingu, vremenskoj prognozi i Opera Mini pretraživaču.

Svakako najupečatljivija karakteristika ovog modela je baterija koja, kako su najavili iz Microsofta, može izdržati i do mjesec dana bez punjenja.

S obzirom na činjenicu da baterija može izdržati prilično dugo, Nokia 215 mogla bi imati ulogu sekundarnog, "dodatnog mobilnog telefona", uz svemogući smartphone, pa se pretpostavlja da je upravo to i Microsoftov tržišni cilj.

Nokia 215 dolazi u dvije verzije, za jednu ili dvije SIM kartice, te, zasada, u tri boje, zelenoj, bijeloj i crnoj. Iz kompanije navode da je ovo njihov dosad cjenovno najpristupačniji mobitel - cijena mu je nešto manja od 200 kuna.

Nokia 215 na evropskom bi se tržištu trebala pojaviti u prvom kvartalu ove godine.

(index hr)