MARKOVIĆ: Modeling mi je hobi, turizam je struka u kojoj želim da napredujem

Poznata barska manekenka Daca Marković kaže da u profesionalnom smislu nije, do kraja, sebe vidjela u modelingu, već je odlučila da završi Fakultet za turizam.

Objavljeno: 09. 03. 2015 - 11:59

“Planova uvijek ima. Završila sam Fakultet za turizam i u svojoj struci želim da učim i napredujem. U pogledu modelinga, možda konačno prihvatim pojedine pozive i prepustim se nekom novom izazovu u tom svijetu, kaže Marković za Portal Analitika, dodajući da je u svijet modelinga ušla sa 14 godina.

“Imala sam 14 godina, kada mi se modeling, na predlog mnogih prijatelja, učinio interesantnim. I tada i sada, se trudim da ga ne doživljavam preozbiljno, jer to ipak nije moja primarna profesija i izvor prihoda. Razonoda koja nudi određeni vid ispunjenosti, svakako, rekla je Marković.

daca1Prema njenim riječima, proteklih godina imala je priliku pohađati kurseve, biti dio revija i učestvovati na raznim takmičenjima ljepote.

“Tako da sam iskusila više segmenata tog zanimanja. Radila sam za brend Lisca, od naših kreatora ponijela sam modele Seke Martinović, Aleksandre Cicmil, Dada Jovanovića i drugih. No, u profesionalnom smislu sebe nisam vidjela u modelingu već sam odlučila završiti fakultet a ovaj vid hobija praktikovati u slobodno vrijeme”, kaže ova lijepa i obrazovana Baranka.

Modeling je, prema njenim riječima,zanimljiv posao na samom početku.

“Što se duže njime bavite, iskustvo kao nužno nameće dostizanje novih ciljeva. Prirodno je željeti da budete dio ozbiljnijih projekata, u vidu raznih reklama, putovanja i revija na kojima biste ponijeli komade slavnih dizajnera. Dakle, svako napredovanje u poslu iziskuje napor da idete dalje.Samim tim i van naših granica. Ipak smo mi malo tržiste, čak i za modu, zaključila je Marković.

Marković je svojevremeno kao Lice dana krasila naslovnicu Portala Analitika.

daca3

daca4