OSCG: Kovač pobjednik konkursa za novi logo

Asistent na beogradskom Arhitentonskom fakultetu, Trebinjac Vladimir Kovač, pobjednik je konkursa za izbor novog loga Odbojkaškog saveza Crne Gore (OSCG), saopšteno je iz te asocijacije.

Objavljeno: 08. 04. 2015 - 16:15

OSCG je u čast debitantskog nastupa Crne Gore u Svjetskoj ligi, raspisao konkurs za izradu novog loga, koji će od trajao od 7. do 27. marta. Saopšteno je da ta asocjacija sa novim logom šalje jednostavnu poruku da je 2015. godina - godina odbojke.

Konkurs je održan pod šiframa, a predviđeno je da pobjednik dobije novčanu nagradu od hiljadu EUR. Saopšteno je da su na javnom konkursu pristigla 23 rada, od kojih su 22 ispunila sve konkursne uslove.

Kovač je kazao da su definisani motivi lopte i orla sjedinjeni u snažnoj kružnoj formi, gdje istovremeno orao sa svojim krilom gradi i opisuje strukturu odbojkaške lopte, odnosno ona postaje generator i pokretačka snaga orla.

“Boje koje su korišćene za znak, zagasito crvena i žuta, imaju analogiju sa bojama državne zastave čime se dodatno naglašava karakter i misija Saveza kao značajne nacionalne institucije”, kazao je Kovač.

On je istakao da se stilizacijom i inkorporiranjem motiva orla sugeriše snaga i autoritet OSCG i prepoznaje njegov pobjednički mentalitet. Predsjednica komisije Suzana Pajović, kazala je da odluka donijeta jednoglasno, kao i da je radila u sastavu Ana Matić i Zoran Avramović.

“Prijavilo se dosta radova, a nije bilo lako. Izabrali smo najbolji, a odluku smo donijeli jednoglasno. Bilo je dobrih rješenja, koji su slali određenu poruku, ali je Kovačev rad bio najbolji. Odabrani znak je na najbolji način simbolizovao energičnu i dinamičnu odbojkašku igru istovremeno objedinjujući elemente crnogorskog naconalnog identiteta i odbojke kao sporta", kazala je Pajović.

Predsjednik OSCG Cvetko Pajković kazao je da je novi znak u skladu sa motom Sa novim logom u nove pobjede.

Član marketing tima OSCG Boris Sekulić kazao je da je Savez u susret najznačajnijem odbojkaškom takmičenju održanom u Crnoj Gori pripremio set promotivnih aktivnosti kako bi na što bolji način motivisao i inspirisao omladinu da podrži crnogorsku odbojkašku reprezentaciju.

"Centralna promocija biće održana na Trgu Republike, 9, 10. i 11. juna. Predviđen je bogat program u kojem će odbojka biti predstavljena kao ono što jeste. Sva tri dana od 17 do 19 sati biće održane promocije odojkaških škola, od 19 do 20 planiran je čas odbojke za djecu, dok će od 20 do 21 sat biti odigrane revijalne utakmice u kojima će tokom tri dana rivali biti stari asovi i novinari, treneri i sudije, kao i ambasadori i političari", rekao je Sekulić.

On je istakao da su planirane i promotivne kampanje na fakultetima i srednjim školama i navijačko takmičenje srednjih i osnovnih škola.

(MINA)