Vladimir Đurišić gost Fakulteta za crnogorski jezik i književnost

Crnogorski književnik mlađe generacije, Vladimir Đurišić biće sjutra gost Fakulteta za crnogorski jezik i književnost na Cetinju i Crnogorskog akademskog književnog kluba u Slušaonici 1 tog fakulteta od 10 časova.

Objavljeno: 14. 04. 2015 - 13:12

Đurišić će sa studentima i profesorima razgovarati o odnosu muzike i poezije, savremenoj crnogorskoj književnoj sceni i modelima saradnje mladih pisaca s kolegama iz inostranstva, a medijator će biti dr Vladimir Vojinović.

Vladimir Đurišić rođen je 1982. u Podgorici, a diplomirao je na muzičku pedagogiju i kompoziciju na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Na istoj akademiji okončao je i magistarske studije iz istorije muzike, a sada pohađa doktorske studije iz teorije umjetnosti na Univerzitetu u Beogradu. Piše poeziju, muziku, eseje i teorijske tekstove. Prevodi američku poeziju i stručnu literaturu s engleskoga jezika. Dobitnik je Nagrade "Risto Ratković" 2007. godine za debitantsku zbirku "Ništa ubrzo neće eksplodirati". Osnovao je i bio glavni urednik regionalnoga književnog portala Proletter i urednik Festivala klasične muzike Espressivo. Član je uredništva časopisa Idiot Balkan i književni urednik festivala FIAT. Saradnik je u nastavi na Muzičkoj akademiji na Cetinju.

Foto: radiostudent.si