VIDEO - ''BORBA VIJEKA'': Mejveder savladao Pakjaa!

Flojd Mejveder pobijedio je Manija Pakjaa na poene poslije 12 rundi u 'borbi vijeka', u njihovom okršaju u Las Vegasu!

Objavljeno: 03. 05. 2015 - 06:51

Mejveder je pobjedu odnio jegnoglasnom odlukom sudija: 118-110, 116-112, 116-112. Amerikanac je na taj način ostao neporažen u profesionalnoj karijeri, ostvarivši i 48. pobjedu. Sa druge strane, Pakjao je pretrpio šesti poraz u svom 65. meču u karijeri. Mejveder je, kao što se i očekivalo, najveću prednost napravio dužim rukama. U prvom dijelu borbe Amerikanac je bio bolji, Pakjao je u finišu pokušao da preokrene, ali ipak nije uspio. 

"Bila je to dobra borba.Imao sam ga više puta u meču, ali sam i primao udarce. Mislio sam da sam pobijedio. Mejveder se stalno kreće, jako ga je teško udariti. Mogu da se nosim sa njegovom snagom. On nije veći od mene, snaga tu nije bila presudna, borio sam se i sa većim od njega", rekao je Filipinac.

pakjaomejveder4

Flojd je ovu borbu nazvao "paklenom".

"Prije svega, želim da se zahvalim bogu. Želim da se zahvalim svim fanovima širom svijeta. Ovo je bila paklena borba. Skidam kapu Meniju Pakjau! Ja sam blagosloven, kao i on! Ja sam proračunat borac, on je jako težak protivnik. Moja posljednja borba biće u septembru!", rekao je pobjednik ovog velikog meča i svjetskog spektakla - Flojd Maejveder.

Osim što je i dalje neporažen, Mejveder će se sigurno razveseliti sjutra ujutro kad pogleda stanje na bankarskom računu, jer je ovom pobjedom zaradio minimum 150 miliona dolara, a ko zna koliko je još zaradio na reklamama i ostalom popratnom sadržaju. Iako je možda i nezasluženo izgubio, Pakjao će tugu utopiti u preko 100 miliona dolara zarade.

pakjaomejveder3

pakjaomejveder2

Podsjećamo, brojke i podaci koji se spominju impozantni su u svakom smislu, a samo će, primjera radi, organizatori od televizijskih prava inkasirati 400 miliona dolara. Samo 1.000 karata se našlo u javnoj prodaji, ostatak od 15.500 karata podijeljen je borcima, sponzorima i promoterima, a one su rasprodate za samo 45 sekundi. Karte koje su puštene u prodaji koštale su između 1.500 i 7.500 dolara, a pojedini kupci odmah su ih ponudili na internet po cijeni od čak 141.000 dolara. 

mejveder1-03-05

dzordanboks0305

Koliko je ovo bio veliki događaj govore i zvijezde koje su se pojavile. Tu su bili Majkl Džordan sa suprugom, Džej Zi i Bijonse, Andre Agasi i Štefi Graf, Tom Brejdi, Paris Hilton, Džejk Džilenhal, Džastin Biber, Donald Tramp, Ben Afflek, Denzel Vašington, Rober De Niro, Klint Istvud, Majkl Džej Foks... 

mecmejvpakjao1