HAOS U KUMANOVU: Ranjeno 15 policajaca

U akciji makedonske policije protiv naoružane grupe u Kumanovu ranjeno je 15 policajaca, od kojih su teže povrijeđeni prebačeni u bolnicu u Skoplju, prenose mediji u toj zemlji. Televizija N1 prenosi da su tri policajca preminula u bolnici u Kumanovu.

Objavljeno: 09. 05. 2015 - 09:56

Zaustavljen je saobraćaj na autoputu Beograd-Skoplje, koji prolazi kroz Kumanovo, javljaju makedonski mediji. U Kumanovo pristižu novi odredi policije.

Dio povrijeđenih je zbrinut u kumanovskoj bolnici, dok su teže ranjeni hitno prebačeni u Skoplje, javlja portal "Vesti".

Trojica policajaca preminuli su u bolnici u Kumanovu, gdje je jutros došlo do oružanog sukoba, saznaje televizija N1 od izvora u toj zdravstvenoj ustanovi.

Dežurni ljekar u kumanovskoj bolnici Dragan Tasevski potvrdio je agenciji MIA da su jutros u 5.15 sati primljena trojica policajaca sa ranama od vatrenog oružja i da su nakon ukazane pomoći prebačeni u skopske klinike. Još jedan policajac primljen je sa povredom potkoljenice i on je zadržan u bolnici u Kumanovu.

Građanima Kumanova je, prethodno, zabranjeno da napuštaju domove, ali mnogi od njih su preplašeni i počeli su da napuštaju grad.

Makedonski MUP je, kako javljaju mediji, potvrdio pucnjavu i žestok obračun u gradu koji traje od ranog jutra.  Iz MUP-a apeluju na građane da ostanu mirni, a hitna pomoć je potvrdila da su ekipe na terenu, javljaju mediji.

U Kumanovu je u toku policijska akcija koja je na tragu neidentifikovane oružane grupe, potvrdio je zvaničnik iz Ministarstva unutrašnjih poslova. U ranim jutarnjim satima u tom gradu se čula pucnjava.

Pomoćnik ministra za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije Ivo Kotevski, rekao je za telegraf.mk da je trenutno prerano da saopšti detalje ove akcije i najavio više informacija u toku dana. Kotevski je za državnu agenciju izjavio da se policijska akcija odvija u naselju Diva.