Izručena misica BiH i Plejbojeva zečica povezana s ubistvima i pljačkama

Hrvatska je u srijedu izručila pravosudnim tijelima Bosne i Hercegovine Slobodanku Tošić (29), državljanku te zemlje za kojom je raspisana međunarodna potjernica zbog učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi, potvrđeno je tokom dana iz Tužilaštva BiH u Sarajevu koje vodi istragu o ovom slučaju.

Objavljeno: 02. 07. 2015 - 13:16

Tošić je jedna od optuženih osoba u sklopu predmeta koji pravosuđe BiH vodi pod nazivom "Lutka". Ona je pobjegla iz BiH nakon što joj je suđenje počelo u aprilu 2014. godine, a po međunarodnoj potjernici uhapšena je u Hrvatskoj, piše Jutarnji.hr.

Ona je navedena kao jedan od optuženih u predmetu kodiranog naziva "Lutka" u kom se većem broju optuženih sudi za krivična djela organizovanog kriminala.

Optužnica se odnosi na pet ubistava i nekoliko pljački u kojima je ukradeno više od devet miliona konvertibilnih maraka (oko 4,5 miliona eura).

Tošić je bivša mis BiH i Plejbojeva zečica, a i bivša je djevojka Darka Eleza koji je i u BiH i Srbiji optuživan i osuđen zbog razlčitih krivičnih djela, uključujujući ubistva i pljačke.

mis2

mis1