BULATOVIĆ: NATO Crnoj Gori duguje krv

Bivši predsjednik Crne Gore i premijer Savezne Republike Jugoslavije Momir Bulatović izjavio je da aktuelna crnogorska vlast obmanjuje svoje sagovornike, uključujući i generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, i iznosi neistine o visokom stepenu podrške javnosti za ulazak u taj vojni savez.

Objavljeno: 16. 10. 2015 - 09:05

Bulatović je za portal Sputnjik rekao da se u takozvanoj javnoj raspravi o ovom pitanju može čuti glas samo dobro plaćenih činovnika i lavina netačnih podataka i poluistina o Crnoj Gori i samom NATO-u.

 „NATO mora da zna da u Crnoj Gori postoji ogroman broj ljudi koji ovaj vojni savez smatraju zločinačkom organizacijom koja suprotno odredbama međunarodnog prava i daleko od razuma, pravde i morala ubija ljude širom planete i razara brojne države“, kaže Bulatović.

On je dodao da NATO ne smije da zaboravi da je prilikom agresije na SRJ preko 350.000 pripadnika Vojske Jugoslavije pružilo snažan i vojnički častan otpor njegovoj vojnoj sili i da je u Crnoj Gori tada bilo više od 30.000 pripadnika Vojske Jugoslavije.

„To su građani Crne Gore, istina sada u godinama kada su bliži trećepozivcima, ali koji snažno pamte da je NATO ubijao naše ljude, uključujući civile i posebno djecu, da je razarao našu zemlju i trovao nam vazduh i vodu. Sa stanovišta slobodarske i borbene tradicije Crne Gore, NATO nama nije nikakav prijatelj, već vojni savez koji Crnoj Gori duguje krv. Jednom smo već ratovali s njim, pa neka to bude dovoljno. Neka nam ne dolaze opet, bićemo još veći prijatelji“, rekao je Bulatović.

Iako se, kako kaže, odavno ne bavi dnevnom politikom, sve sa sigurnošću zna, jer je kao predsjednik ratne savezne vlade ostao u kontaktu sa hiljadama ondašnjih saboraca i uvjerio se da oni bombardovanje SRJ nijesu zaboravili, niti su potpali pod zahuktalu propagandnu mašineriju.

„Biće dobro da sve ovo skupa zna i NATO“, dodao je Bulatović.

Komentarišući Stoltenbergovu izjavu da je Crna Gora napravila značajne pomake u oblasti vladavine prava, Bulatović je rekao da se oko NATO-a prede organizovana mreža laži, tako da je „ova mala sitna laž ništa u odnosu na sve što prati aktivnosti oko priključenja Crne Gore tom vojnom savezu“.

„Nije ta šminka koja se ovdje pokazuje o nekoj vladavini prava i demokratiji nešto što može da sakrije jedno tragično stanje u demokratskom, političkom, a posebno u privrednom životu Crne Gore“, zaključio je Bulatović.

Sputniknews.com