Skoro šest miliona eura za rekonstrukciju pruge Kolašin –Kos

Željeznička Infrastruktura Crne Gore AD - Podgorica je 26. oktobra 2015. godine potpisala ugovor sa kineskom kompanijom *China Civil Engineering Construction Corporation* za izvođenje radova rekonstrukcije kolosjeka na dionici pruge Kolašin-Kos.

Objavljeno: 28. 10. 2015 - 09:48

Vrijednost ugovorenog projekta je 5.898.315,30 eura. Projekat će obuhvatiti rekonstrukciju 9,86 km otvorene pruge, gdje se planira sanacija i zamjena gornjeg stroja sa elektro opremom i staničnih kolosjeka u stanici Kos u dužini od 2,4 km, koja podrazumijeva sanaciju i zamjenu postojećih djelova kolosjeka i skretnica sa elektro opremom.

Po Ugovoru radovi će trajati  15 mjeseci. Projekat se finansira iz kreditnih sredstava Evropske Banke za obnovu i razvoj  - EBRD.

Ispred Željezničke Infrastrukture Crne Gore Ugovor je potpisao Izvršni direktor Željezničke Infrastrukture Crne Gore, G-din Milan Čolaković, a ispred kompanije *China Civil Engineering Construction Corporation*, G-din Tian Feng, General Manager, za kancelariju u Evropi.

Prilikom potpisivanja Ugovora sa predstavnicima kompanije *China Civil Engineering Construction Corporation*, razgovarano je pojedinostima  koje treba da obezbijede kvalitetnu i blagovremenu implementaciju ovog projekta.

-Realizacijom projekta *Radovi na pruzi na rekonstrukciji kolosjeka Kolašin – Kos*, očekujemo kvalitetniju i sigurniju prugu i uvođenje projektovane brzine na istoj, čime će se skratiti vrijeme putovanja i stvoriti uslovi za dalje plansko uređenje pruge Vrbnica-Bar, kazali su iz ŽICG. 

Ovaj članak je napisan u okviru projekta "Rastimo zajedno 3 - Informacije o EU putem web portala" koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori. Članak ne predstavlja nužno službeni stav Evropske unije.