OSCG: Ivan Ječmenica i Marija Bojović najbolji u 2015

Član Budvanske rivijere, Ivan Ječmenica i Marija Bojović iz Luke Bar najbolji su odbojkaš i odbojkašica u domaćem prvenstvu, u 2015. godini, u tradicionalnom izboru Odbojkaškog saveza.

Objavljeno: 25. 12. 2015 - 15:13

Ječmenica je sa Budvanskom rivijerom osvojio prvenstvo i Kup Crne Gore, a u dresu reprezentacije imao značajan nastup u Svjetskoj ligi 

"To je veliko priznanje za mene, podstrek za moj budući rad i nastavak karijere. Hvala savezu, koji je prepoznao kvalitet i moj rad u ovoj godini. Prvi put smo igrali Svjetsku ligu i ostvarili dobar rezultat. Hvala klubu i saigračima, jer bez njih ne bi doio priznanje", kazao je Ječmenica.

Bojović je sa barskim klubom osvojila prvenstvo i Kup Crne Gore,b a u dresu crnogorske reprezentacije zlatnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope. 

"Za mene je ovo velika čast što sam ovdje. veliko priznanje za mene. Veliku zahvalnost dugujem svom klubu, odbojka nije individualni sport i da nije bilo mojih drugarica, trenera i uprave kluba ni bi bila ovdje", kazala je Bojović.

Predsjednik Odbojkaškog saveza, Cvetko Pajković, kazao je da je odbojkašku 2015. godinu obilježio nastup muške seniorske reprezentacije u Svjetskoj ligi. 

"Iako smo prvi put nastupali i u konkurenciji reprezentacija koje su učesnice svjetskih i evropskih prvenstava, uspjeli smo da savladamo reprezentacije Portorika, Tunisa, Turske, Kine i u finalu izgubili od Egipta. Osvojili smo srebrnu medalju i ispisali još jednu istorijsku stranicu odbojkaškog sporta u Crnoj Gori", kazao je Pajković.

On je naglasio i da je ponosan na na nastup ženske seniorske reprezentacije na Igrama malih zemalja na Islandu.

"Nadamo se i njihovim nastupima u takmičenju Evropske lige od sljedeće godine. Savez je u ovoj godini, iz donatorskog fonda od Evropske kuće, našim klubovima i školama podijelio preko 600 lopti i 70 mreža i time pomogao u stvaranju boljih uslova za rad i napredak. Ostvarili smo dobar kontakt sa osnovnim školama i organizovali časove odbojke za djecu u preko dvadesetak škola u Crnoj Gori", kazao je Pajković.

On je podsjetio da je savez donio odluku o organizaciji lige mini odbojke za djecu uzrasta od devet do 12 godina. (Mina)