IRF: Beskamatni krediti za visokoškolce

U cilju otvaranja novih radnih mjesta, Investiciono razvojni fond je u 2016. otvorio novu kreditnu liniju, kroz Program kreditiranja visokoškolaca, sa, kako navode, najpovoljnijim uslovima u regionu.

Objavljeno: 01. 02. 2016 - 13:15

Maša Vukasojević

U pitanju je beskamatna kreditna linija za nezaposlene koji se nalaze na evidenciji ZZZCG, a imaju fakultetsko obrazovanje.

Uslovi kreditiranja po kojima se odobravaju projekti shodno ovom programu podrške su: maksimalni iznos do 50.000 eura (za preduzetnike do 30.000 eura); Kamata 0 odsto; Rok otplate do 12 godina (uključujući grace period); Grace period do 4 godine.

"Cilj je da se toj ciljnoj grupi posveti posebna pažnja kako bi se obezbijedio viši stepen uključivanja u preduzetništvo i stvaranje uslova za zaposlenje nezaposlenih visokoškolaca", navodi se u saopštenju IRF koje je potpisala Maša Vukasojević savjetnik za PR.

IRF je u 2015. godini finansirajući projekte vrijednosti 117,1 miliona eura otvorio 1.889 novih radnih mjesta i sačuvao 2.766 postojećih radnih mjesta, te ovakvi postignuti rezultati govore u prilog da je IRF kao institucija ozbiljno pristupila svojim ciljevima i da je uvijek konkurentna ostalim finansijskim institucijama u državi.