Đukanović čestitao Dan nezavisnosti Kosova: Računajte na našu podršku

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je, povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo, čestitku predsjedniku Vlade te zemlje Isi Mustafi.

Objavljeno: 17. 02. 2016 - 16:52

„Kosovo je tokom osam godina od sticanja nezavisnosti uložilo velike reformske napore, što je potvrđeno i potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU. Siguran sam da će vaša zemlja na tom putu, uz punu posvećenost regionalnoj saradnji, nastaviti da bude konstruktivan partner i pouzdan susjed“ - istakao je predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, saopšteno je iz Vlade.

„U tim naporima svakako možete računati na podršku i pomoć Crne Gore, posebno kada su u pitanju naša iskustva u pregovaračkom procesu sa EU, i ispunjavanju obaveza za punopravno članstvo u NATO. Naš zajednički interes je da stvaramo dodatne uslove za jačanje ekonomske i ukupne saradnje naših prijateljskih zemalja“ - navedeno je u čestitki predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića.

Premijer Đukanović je uputio poziv predsjedniku Vlade Kosova Isi Mustafi da tokom ove godine, u kojoj obilježavamo desetogodišnjicu od obnove nezavisnosti, posjeti Crnu Goru.