XVII Madam Maya Fashion Connection 22-28. aprila u Podgorici

NVO „Mondaine models“, pod pokroviteljstvom TO Glavnog grada, priprema 17. izdanje prestižnog modnog-kulturnog događaja „Fashion Connection“, koji će biti održan od 22. do 28. aprila u Podgorici.

Objavljeno: 30. 03. 2016 - 14:38

- Još od prvog Connectiona, održanog 12. marta u hotelu Maestral u Miločeru, trudili smo se da modu uvijek povezujemo sa muzikom, slikarstvom, glumom, književnošću. Ovoga puta, pored predstavljanja kolekcija renomiranih modnih kuća i dizajnera iz Crne Gore i regiona, u fokusu je promocija turističkih lokaliteta Dvorca Petrovića na Kruševcu i vinskog podruma „Šipčanik“, kao i izložba studenata druge godine fakulteta za dizajn Univerziteta Donja Gorica na temu „istorija kostima“. Događaj je osmišljen i da promoviše i popularizuje postojeće postavke Centra savremene umjetnosti u mjesecu aprilu - kazala je Danijela Mujović suvlasnica modne agencije „Mondaine models“.

m1

Tokom trajanja događaja u Delta sitiju i na Trgu Republike biće upriličen performans namijenjen slučajnim prolaznicima, koji će pod nadzorom poznatog beogradskog stiliste i umjetnika Srđana Švelja moći da promijene frizuru, šminku ili stajling, i tako se bar za trenutak nađu u ulozi profesionalnih manekena.

m2

Za frizure modela će se pobrinuti tim Zorana Vukčevića, dok će za šminku ovogodišnjeg proljećnog Connectiona biti zadužena Ljubica Bulatović.

m4

Sve najznačajnije momente proljećnog Fashion Connectiona zabilježiće svojim objektivom fotograf Anes Lekić - Lasso, dok su ovogodišnja zaštitna lica Anita Hadžalić i Ana Prelević, koje na cover fotografiji nose modele haljina iz nove kolekcije crnogorske dizajnerke Dejane Lukić. Za frizuru i šminku pomenutih modela na današnjem fotografisanju koje je upriličeno ispred Dvorca Petrovića na Kruševcu, bio je zadužen modni studio "Madam Maya".

m5

Tokom pomenute manifestacije svoje modele podgoričkoj publici predstaviće Biljana Tipsarević, Aleksandra Arnold-Akatelier, Dejana Lukić, brend Sherri Hill, Katarina Jočić, kao i sportski brendovi Adidas i Nike.   

m6

- Akatelier će na pomenutoj manifestaciji predstaviti veoma specifične, kvalitetne, vrhunski izrađene torbe. To je srpski proizvod. Pravimo torbe od prvoklasne kože sa mješavinom jasenovog drveta. Već smo zastupljeni na crnogorskom tržištu. Crna Gora nam je talična i imamo dosta klijenata ovdje. Nadam se da ćemo biti zapaženi na reviji i pored toga što manekenke neće biti klasični modeli, jer ćemo napraviti mali performans - kazala je za Portal Analitika Aleksandra Arnold iz Akateliera.

Ona je dodala da kada su pitanju modeli torbi, nema neke posebne inspiracije, već pravi ono što bi i sama nosila.

m7

- A zašto baš mješavina kože i drveta, pa to je genetski, jer su mi se pradjed, djed, baka visoki stručnjaci za kožu i drvo, tako da smo genetski kao tim potkovani, i napravili smo nešto sasvim drugačije i ovakva torba na svijetu ne postoji - sa drvenim dnom - i zato smo postali prepoznatljivi. Naš modni brend postoji godinu dana i ovo nam je prva revija i predstavljanje publici. Za našim brendom trku vode Crna Gora i Hrvatska,  s tim što moram napomenuti da Crnogorke imaju istančan modni ukus i prve su prepoznale naš proizvod. U Srbiji je opet neka druga klijentela, ali svi su pronašli dio sebe u tome, jer kad neko ima tu torbu, nosi živo biće sa sobom, tako da nije u pitanju nešto klasično, već viđeno, već nešto novo... Svaka torba ima istu svrhu, ali bitno je da mi personalizujemo svaki komad tako što stavljamo inicijale, pa je svaki primjerak unikatan - naglasila je Aleksandra.

Kada su u pitanju naredni poslovni potezi ona kaže da će ih diktirati upravo predstojeći Fashion Connection.

m8

- Dolazi veliki broj ponuđača sa kojima imamo preliminarni dogovor vezano za distribuciju u regionu. Nama su inspiracija poslovne, samostalne, uspješne i nezavisne žene i majke, koje imaju svoje ja i one imaju svoju torbu i to je to. Svi zainteresovani mogu da pogledaju našu prezentaciju na Instagramu, dok ćemo pred sam početak Fashion Connectiona predstaviti onlajn stranicu sa katalogom, gdje će klijenti moći da kupuju putem interneta. Tako, u suštini, zahvaljujući Fashion Connectionu mi ćemo se dalje pozicionirati na tržištu - zaključila je Aleksandra.   

Ana Popović