Zlatičanin osvojio titulu svjetskog šampiona! (VIDEO)

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin osvojio je titulu profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji, u verziji WBC, nokautom u 54. sekundi treće runde!

Objavljeno: 12. 06. 2016 - 08:19

U američkom gradiću Veroni, udaljenom 420 milja od Njujorka, ispisane su nove stranice istorije crnogorskog boksa - Crna Gora je dobila prvog šampiona u nekoj kategoriji najkvalitetnije bokserske asocijacije.

Zlatičanin je, u borbi koja je počela oko tri sata iza ponoći po našem vremenu, dokazao da je mnogo bolji borac od Frenklina Mamanija iz Bolivije, petog na listi WBC federacije.

Podgoričanin je opravdao nadimak Dinamit, pošto je titulu osvojio nokautiravši protivnika.

To je njegova 22 pobjeda u karijeri, 14. do koje je došao nokautom a još uvjek nema poraz. S druge strane, bolivijski borac, kojeg popularno zovu Matador, pretrpio je treći poraz u karijeri, do sada je upisao 21 trijumf (12 nokautom), a jedan njegov meč završen je neriješenim rezultatom.

Zlatičanin je od početka krenuo silovito, zadao je protivniku nekoliko snažnih udaraca u tijelo i glavu, pa se moglo naslutiti da borba neće trajati predviđenih 12 rundi.

Mamani je poklekao na startu treće runde. Prvi put kada je Bolivijac pao sudija je pustio da se borba nastavi i pokazao da se Mamani samo okliznuo. Međutim, nije se dugo čekalo na kraj. Zlatičanin ga je ubrzo satjerao uz konopce, zadajući mu udarce s obje ruke, sve dok ih sudija nije razdvojio i prekinuo meč. Uslijedilo je slavlje našeg boksera i njegovog tima.

"Tako se bori za svoju zemlju. Crnogorci su vazda bili ponosni, tako mora i da se prezentuju u svijetu, ako želis biti najbolji nema opravdanja. Ideš jasno i čvrsto i nema predaje!!!", napisao je Zlatičanin na Fejsbuku.

Podsjetimo, Zlatičanin je pravo da se bori za šampionski pojas stekao pobjedom u eliminacionom meču protiv Ukrajinca Ivana Redkača u Alabami.

Zlatičanin je trebao da se bori sa Horheom Linaresom, u čijem vlasništvu je bio šampionski pojas, ali je bokser iz Venecuele saopštio da je povrijeđen i zatražio odgađanje. Naknadno je utvrđeno da je izbjegao da se bori sa crnogorskim bokserom.

Linaresa je u ringu trebao da zamijeni Italijan Emilijano Marsili, ali je zbog zdrastvenih problema odustao od borbe.

Večerašnja borba u američkoj državi Njujork pokazala je da su se Linares i Marsili s pravom uplašili borbe sa 32-godišnjim Podgoričaninom.

"To je za mene najznačajnija borba u karijeri. Dugo sam se pripremao za nju i nije me poremetilo što je nekoliko puta promijenjen protivnik. Siguran sam da će i Mamani biti nokautiran", rekao je Zlatičanin dan prije borbe i bio u pravu.

Linaresov tim trenutno dogovara borbu sa Britancem Entonijem Krolom, šampionom u verziji WBA. Pobjednik tog meča staće na crtu novom šampionu, Dinamitu iz Crne Gore. (Portal RTCG)