Propjevale" elitne prostitutke i otkrile poznate klijente

Zagrebačka policija razbila je lanac međunarodne prostitucije i uhapsila četiri osobe, od kojih je jedna poznati trener borilačkih vještina i kung-fu majstor Slobodan Dubajić Dabi (62).

Objavljeno: 23. 09. 2016 - 11:10

Od ovog hapšenja, kako se nezvanično može čuti, strahuju mnogi jer su, prema pisanju “Jutarnjeg lista”, pri pretresu stanova i automobila uhapšenih, nađeni laptopovi, mobilni telefoni i sveske sa podacima o klijentioma, cijenama, uslugama...

A među klijentima su, kako piše “Jutarnji”, bili i mnogi biznismeni iz Hrvatske, ali i iz inostranstva, političari, pretpostavlja se i iz Srbije, pa čak i kineski državljani koji su kupovali nekretnine po Hrvatskoj.

Zajedno sa Dubajićem, privedeni su D. L. (46) te J. L.(30) i Marinu B. (40), koja potonja ima podebeli dosije prepun seksualnih delikata. Ukupno im se stavlja na teret 21 krivično djelo prostitucije u dužem periodu, a pri čemu su zaradili impresivnu svotu novca.

Kako nezvanično “Jutarnji” saznaje, usluge koje su prodavačice ljubavi nudile, a posebno tri dame iz Srbije, bile su samo za imućniju klijentelu. Upućeni u “problematiku” kažu da su te prostitutke “kao bombe”.

- Svaki dio tijela nema premca. Jedna je ljepša od druge. Za naslovnu stranu - pričaju sagovornici “Jutarnjeg”.

Dubajić je, inače, rođen u Bjelovaru, ali živi u Zagrebu. Ovo mu nije prvi put da je uhapšen zbog podvođenja. Pre tri mjeseca nije se pojavio na suđenju na u Zadru, gdje mu se sudi zbog optužbi za podvođenje tri djevojke iz Srbije i BiH 2007. godine.

Posao na Jadranu

On je, prema optužnici, aprila te godine djevojke nagovorio da dođu u Hrvatsku i tu ih, s Hrvaticom J. L. (40), podstaknuo da zarađuju pružanjem seksualnih usluga. Nakon što su pristale dogovarao im je posao po marinama na Jadranu. Na 16 metara dugačkoj motornoj jahti u Biogradu, koja je plovila pod italijanskom zastavom, najprije je uhapšen Lecije Matešić, koji je posredovao između Dubajića i Italijana koji su tražili dame za zabavu, a koji su za druženje izbrojali čak 4000 eura!

Jedna od uhapšenih eskort djevojaka,  A. M. iz BiH, studirala je u Zagrebu, govori perfektno četiri strana jezika, a zaradom od prostitucije finansirala je studije.

Otkriveni su zbog ilegalnog prelaska granice, a Dubajić je zbog toga proveo dva mjeseca u zadarskom pritvoru. Privođenje ga, izgleda, nije uplašilo, s obzirom na to da nije prestao da se bavi podvođenjem.