RADIČEVIĆ: Ne igram za reprezentaciju jer me selektor ne poštuje!

Dama za koju svi dobro znaju koliko je samo dala nacionalnom timu – Jovanka Radičević - u intervjuu za portal Balkan-Handball otvoreno je pričala zašto je nema na spisku selektora Dragana Adžića.

Objavljeno: 24. 11. 2016 - 07:20

Naime, igračica Vardara je poručila da nije stara, niti spremna za penziju, a takođe je izjavila da je donijela odluku da se povuče iz reprezentacije zbog nepoštovanja selektora Dragana Adžića prema njoj (nedavno je sličnu izjavu dao i Vladan Lipovina nakon sukoba, sa već sada bivšim selektorom, Obradovićem).

„Pošto se ovih dana dosta špekulise o podmlađivanju reprezentacije, osjećam potrebu da javnosti kažem da nijesam stara, niti spremna za penziju. Osjećam se odlično i kao što se moglo vidjeti, odlično igram u Vardaru. Nije me niko „penzionisao“, već sam ja sama donijela odluku da ne želim da igram za reprezentaciju zbog nepoštovanja selektora prema meni. Uvijek sam igrala iz ljubavi za svoju zemlju i davala sam sve od sebe na svakom treningu, svakoj utakmici i svakom prvenstvu. Nijesam igrala ni iz kakve koristi, ni za kakve pare, nijesam dobila nikakve stanove, niti bilo što drugo, ali neke stvari su morale mnogo više da se poštuju. Moj odnos prema grbu je uvek bio maksimalan i najbolje znam koliko sam nesebično davala sebe za svoju zemlju i svoj tim. I zaista ne želim ništa više da govorim na tu temu”, kazala je Jovanka, koja je odigrala 140 utakmica za Crnu Goru i postigla preko 700 golova.