Stranica koja vam pomaže da nestanete sa interneta

S vremena na vrijeme svako od nas dođe u situaciju da mu je dosta interneta i da jednostavno želi da se pozdravi sa svim i ode na neku planinu živjeti u miru. Ili u nešto manje ekstremnoj situaciji, s vremena na vrijeme želimo da očistimo naš online život jer nam je previše reklama, statusa, poruka i hakovanja raznih online servisa...

Objavljeno: 28. 11. 2016 - 20:53

"Deseat.me" je alat koji bi vam u tome mogao da bude od velike pomoći, iako se ne radi o magičnom rješenju koje će jednim klikom riješiti sve vaše muke.

Stvar radi tako da se želi povezati s vašim Gmail profilom, a nakon toga će da napravi dubinsku analizu vaših povezanih društvenih mreža, mailing lista ili online trgovina na koje ste se prijavili. Nakon toga ćete moći vidjeti popis i odjaviti se sa svake od njih, ili dobiti link na direktnu stranicu na toj mreži gdje ćete obaviti odjavu. Ovo bi mogao da bude i blagi šok koji će vas podsjetiti na neke stranice i mreže na koje ste se prijavili prije nekoliko godina i potpuno zaboravili na njih u međuvremenu.

Vil Dalbo i Linus Unbak su švedski programeri koji stoje iza stranice "Deseat.me", a za "Telegraph" kažu da im je privatnost prioritet, pa se program pokreće na računarima korisnika, a ne na njihovim serverima.

"Jedina stvar koju nam govorite su profili koje želite da obrišete. To je to", kažu njih dvojica i objašnjavaju da njihov servis koristi Googleov bezbjednosni protokol, pa oni ni nemaju pristup korisničkim informacijama.

Kako se povezuje s Gmail profilom i mogućnosti su mu relativno ograničene, u smislu da ćete neke stare mreže i servise (za koje ste koristili neke druge email adrese) morati ručno obrisati, ali radi s velikim servisima poput Twittera, Facebooka, Evernotea...

 (24Sata.hr)