ORAV: Ministarstvo evropskih poslova dodatni impuls saradnji CG i EU

Ministarstvo evropskih poslova daće dodatni impuls saradnji Crne Gore sa Evropskom unjiom, ocijenio je šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav, navodeći da očekuje nastavak dobrih rezultata u sprovođenju reformi.

Objavljeno: 29. 11. 2016 - 17:47

Orav je danas razgovarao sa novoizabranim ministrom evropskih poslova Aleksandarom Andrijom Pejovićem o aktuelnom stanju i budućim obavezama i planovima u pregovaračkom procesu s fokusom na rad novoformiranog Ministarstva evropskih poslova.

- Orav je čestitao na formiranju novog Ministarstva koje će dati dodatni impuls saradnji Crne Gore s EU i istakao očekivanje da će se uspješna koordinacija pregovaračkog procesa, kao i dobri rezultati u sprovođenju reformi nastaviti i u narednom periodu.

Pejović je upoznao Orava s ključnim zadacima i ciljevima koje Crna Gora planira realizovati u narednom periodu, u pravcu nastavka održavanja dobre dinamike pregovora i približavanja članstvu u EU. Istakao je da će nova Vlada jednakom posvećenošću i odlučnošću nastaviti s reformama i dobrim rezultatima i prenio očekivanje da će se dobar tempo pristupanja nastaviti i u narednom periodu - kaže se u saopštenju iz novog ministarstva.

Ovaj članak je napisan u okviru projekta "Rastimo zajedno 3 - Informacije o EU putem web portala" koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori. Članak ne predstavlja nužno službeni stav Evropske unije.