MANDIĆ: Od lažnog državnog udara korist jedino imali Đukanović i DPS

Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, u nastavku svoje zvanične posjete Rusiji, sastali su se sa savjetnikom predsjednika Vladimira Putina, akademikom Sergejem Glazevim.

Objavljeno: 03. 12. 2016 - 13:57

Kako je Portalu Analitika saopšteno iz medijskog centra DF-a, upoznavši ga sa aktuelnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori Mandić je naglasio značaj susreta i zbog činjenice što će najvažnije političke adrese u Rusiji direktno biti obaviještene o stavu DF vezanom za nedavna dešavanja u Crnoj Gori, kao i razlozima zbog kojih je taj politički savez predmet brutalnih nasrtaja režima, kao i kriminalnog miljea tijesno povezanog s crnogorskom vlašću.

-DF i dalje odlučan da demokratskim sredstvima i borbom, duboko podijeljenu Crnu Goru, koja prolazi kroz najtežu političku krizu od vremena obnove višepartizma, vrati na pravi put, tj. da je vrati samoj sebi. Prvi korak na tom putu je utvrđivanje istine vezano za lažni državni udar od koga je jedinu korist imao Đukanović i njegova stranka- kazao je Mandić na sastanku sa ruskim zvaničnikom.

Govoreći o nedavno završenim izborima i montaži tzv. državnog udara Knežević je istakao da su u Rusiji na više zvaničnih adresa dobili jasan odgovor da nijedan ruski državljanin, a kamoli predstavnik ruske države, ne stoji iza dešavanja u Crnoj Gori.

-Ova informacija predstavlja još jednu potvrdu o projektovanoj optužnici crnogorskog režima protiv  Rusije ne bi li se ubrzala ratifikacija NATO protokola, čiji je ishod nakon pobjede Donalda Trampa veoma neizvjestan. Takođe, želimo i ovdje saopštiti da nijedan lider, rukovodilac i član našeg političkog saveza nikad nije imao nikakve kontakte sa optuženim nacionalistima iz Srbije i pomenutim ruskim državljanima za čije postojanje nismo dobili potvrdu u Rusiji- rekao je Knežević.  

Zahvalivši se na dolasku liderima DF-a, Glazev je još jednom negirao bilo kakvu umiješanost Rusije u dešavanjima od 16-og oktobra, istovremeno iskazavši zabrinutost zbog progona i terora kojim su izloženi lideri DF-a.

"Uvjeravam vas da će Rusija učiniti sve da doprinese rasvetljavanju tzv. državnog udara u Crnoj Gori, a posebno poštovanje želim odati vama koji podnosite veliku žrtvu zbog ljubavi prema svojoj zemlji, braneći tradicionalne vrijednosti po kojima je nekada Crna Gora bila i poznata. Crnogorska vlast je donijela odluku da naši odnosi ne budu onakvi kakvi su bili u prošlosti, a od vremena Petra Velikog pa do sadašnjeg crnogorskog režima Rusija i Crna Gora su bili pouzdani  prijatelj i istorijski saveznici. Vjerujem da će se takvo prirodno stanje ponovo uspostaviti", saopštio je savjetnik predsjednika Rusije.