Grahovac: Počastvovan sam ulogom Krsta Popovića

Glumac Srđan Grahovac kazao je za TVCG da mu uloga koju je dobio u seriji „Božićni ustanak“ predstavlja veliku odgovornost, a ujedno i velika prilika za njega.

Objavljeno: 22. 01. 2017 - 12:55

Grahovac u seriji „Božićni ustanak“ tumači lik Krsta Popovića.

- Temeljito sam radio na tome, uz pomoć svih ljudi koji su znali da ću to da radim. Uvijek su svi lijepo prišli, davali informacije o njemu - i što znaju i što je fikcija - tako da nijesam imao puno prostora da promašim. Počastvovan sam ulogom koju sam dobio - rekao je Grahovac.

On je dodao da je sudbina Krsta Popovića bila teška.

- To je teška sudbina. Ne znam je li iko na zemaljskoj kugli toliko dugo uspio da bude u gerili, da se bori za pravo časti i slobode Crne Gore - rekao Grahovac.

O samom snimanju kaže da je bilo „toplo, hladno i jako lijepo“. Sa rediteljem Željkom Sošićem je imao veoma dobar zajednički jezik.

- Željko je bio veoma spreman za ovu seriju. To je jako dobro. I ja sam se osjećao ugodno. Sve je izgledalo toplo - rekao je.

On ističe da je snimljen jedan detalj crnogorske istorije.

- Mislim da će ljudima biti zanimljivo kako je Crna Gora izgubila državu. Mene zanima tuga tog vremena, kako je bilo. Dragocjeno je da se skupila snaga da se sve to uradi. Znam da je to teško u Crnoj Gori - rekao je Grahovac.

Prva epizoda novog ostvarenja Željka Sošića biće premijerno prikazana 29. januara od 20 sati, na Prvom programu Televizije Crne Gore.

Izvor i foto: TVCG