Janović: Dejan Zlatičanin bio je i ostaće naš šampion

Ministar sporta Nikola Janović poželio je jutros našem bokseru Dejanu Zlatičaninu što skoriji oporavak i povratak u ring i poručio da je on bio i da će ostati naš šampion.

Objavljeno: 29. 01. 2017 - 11:42

Pismo ministra sporta objavljujemo u cjelini.

“Poštovani Dejane,

Požrtvovanost koju ste pokazali braneći pod crnogorskom zastavom titulu profesionalnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji WBC verzije, nikoga nije ostavila ravnodušnim, probudila je u svima nama neizmjeran ponos.

Prvi poraz nakon 22. trijumfa ne može zasjeniti vanserijski talenat jednog Dejana Zlatičanina, neustrašiv i čvrst karakter, hrabrost i eksplozivnu sportsku energiju. Zato zaljubljenici u sport i vrhunski boks već sada jedva čekaju da njihov san ponovo pretvorite u javu, na ponos cijele nacije. Ne zaboravite da su i mnoga djeca zbog Vas počela da se bave sportom, Vi ste im motiv i jedan od uzora u nadi da će i oni jednoga dana obući nacionalne boje naše države, a to je uspjeh koji se ne može izmjeriti.

U ime Ministarstva sporta i u lično ime želim Vam brz oporavak nakon ovog istorijskog meča i što skoriji povratak u ring. Dejan Zlatičanin bio je i ostaće naš šampion.

Čestitam cijelom Vašem timu, Vašoj porodici i svima koji su Vas bodrili da stignete do MGM Grand Arene. Boriti se u na tom mjestu privilegija je odabranih, a Vi ste, Dejane, tu privilegiju zaslužili, jer ste osvajajući titulu profesionalnog prvaka svrstali sebe u red svjetskih bokserskih velikana svih vremena.

Država će uvijek afirmisati vrhunski sport, prepoznati i posebno znati da cijeni istinska vrhunska dostignuća zbog kojih je Crna Gora na najljepši način prepoznata širom svijeta”, navodi se u pismu koje je potpisao ministar sporta Nikola Janović.