Hrvati o odluci Borozana i Simića: PLJAČKA SA MASKOM IZDAJE!

Dok se Hrvatska sprema za novi mandat Line Červara na klupi, a Slovenija nastavlja sanjati nove medalje s Veselinom Vujovićem, u njegovoj Crnoj Gori se rukometna reprezentacija praktično ruši do temelja, piše Index.hr.

Objavljeno: 23. 03. 2017 - 08:32

Najbolji igrač Vuko Borozan i fantastični golman Nebojša Simić ne žele više da igraju za reprezentaciju, što je potvrdio i Rukometni savez.

"Igrači Vuko Borozan (RK Vardar) i Nebojša Simić (IFK Kristianstad) obavijestili su selektora, direktora reprezentacije i predsjednika Saveza da više neće nastupati za rukometnu reprezentaciju Crne Gore, jer imaju više ponuda drugih nacionalnih selekcija. Kako je ovo njihova lična odluka, Rukometni savez im želi puno zdravlja i uspjeha u karijeri. Boje Crne Gore braniće oni kojima je Crna Gora u srcu, a RSCG nastavlja sa svojim projektima", piše u zvaničnom saopštenju Saveza.

A, sada je Crna Gora izgubila nova dva bisera, koja su trebala biti nosioci ekipe u budućnosti. Borozan, inače lijevi bek, ima 22, a Simić 24 godine, i predstavljaju budućnost evropskog i svjetskog rukometa. A, kada se njima pridoda i 18-godišnji desni bek Kilcea Branko Vujović, koji je nedavno odlučio da nastupa za Poljsku, jasno da je Crna Gora praktično opljačkana. 

U posljednje vrijeme Borozan nije igrao za Crnu Goru zbog problema s povredom, dok je Simić nakon nekoliko godina stao na gol nakon odlaska selektora Ljubomira Obradovića i dolaska Dragana Đukića na klupu. 

Zanimljivo, zbog sukoba sa spomenutim Obradovićem, tokom ljeta je reprezentaciju napustio i desni bek Vladan Lipovina, koji je nedavno potpisao za Al Nasr u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. 

Borozana i Simića navodno žele Katar, Slovenija i Makedonija, a Katar se spominje kao najveći favorit da i ovog puta  doslovno opljačka Crnu Goru zahvaljujući milionima.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da se nešto slično događa rukometnoj reprezentaciji Crne Gore. Iako navijači možda i najviše vole spomenutu ekipi od svih, jer su igrači često igrali srcem i pjevali himnu kada je nije bilo s razglasa, oko nje se uvijek događaju neke teško objašnjive stvari, piše Index.

Ranije su, prije više godina, reprezentaciju napustili desni bek Žarko Marković i golman Goran Stojanović. Prvi se godinama nije želio odazvati selektoru zbog navodnog sukoba s čelnicima Saveza, dok se drugi povukao iz ekipe "zbog bolova u leđima". Međutim, kasnije su obojica otišla igrati za Katar i s njim stigli do finala Svjetskog prvenstva 2015. godine, te osvojili prvu (srebrnu) medalju u istoriji Katara. A, dio ekipe bio je i treći rukometaš i Crne Gore, pivot Jovo Damjanović iz Nikšića.

Crna Gora je upravo u rukometu izborila prvo veliko takmičenje od nezavisnosti i to 2008. godine u Norveškoj. Nakon toga je znala pobijediti Švedsku, Njemačku, Češku, Bjelorusiju, remizirati sa Srbijom, igrati do kraja s Danskom na posljednjem Evropskom prvenstvu u Poljskoj, a njeni igrači pjevati himnu "na suvo".

Međutim, čini se da će "reprezentacija sastavljena iz dvije ulice sa Cetinja", kako je jednom rekao Lino Červar, u budućnost imati velikih problema izboriti neko veliko takmičenje uslijed čestih i sramotnih izdaja vlastite djece, piše Index.hr