Dopuna istrage protiv Ulame i Mijovića

Optužnica protiv Vladimira Ulame (24) i Darka Mijovića (26), koji se terete za teško ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina, vraćena je na dopunu istrage – odluku je donijelo vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici, piše Pobjeda.

Objavljeno: 30. 03. 2017 - 07:00

Optužnicom je obuhvaćen i Bogdan Milić, koji je osumnjičen za pomaganje. Prema navodima optužnice, okrivljeni Ulama i Mijović su na podmukao način i s umišljajem ubili Nemanju Medina, a Milić je, prema stavu istražitelja, pružio pomoć okrivljenom Ulami da ne bude otkriven.

– Ulama i Mijović pozvali su Medina da dođe u Virpazar zbog kupoprodaje oružja, iskoristivši njegovo povjerenje jer je bio u drugarskim odnosima sa okrivljenim Ulamom. Automobilom „reno megan“ došao je u Virpazar gdje se sreo sa okrivljenim Ulamom. Nakon toga su okrivljeni Ulama i Mijović obmanom i silom zadržali Medina, u namjeri da ga prinude da nešto učini, ne učini ili trpi na svoju štetu, pa kako oštećeni nije prihvatio, primijenili silu, u trenutku kada nije očekivao napad i kada se nije mogao braniti, nanijevši mu tjelesne povrede, od kojih je krvario – piše u optužnici.

Kako se navodi, nakon toga Medina su stavili u prtljažnik ,,reno megana“, a zatim ga lišili života na za sada nepoznati način i sakrili njegovo tijelo na za sada nepoznatom mjestu.

Nakon zločina, okrivljeni su se odvezli u mjesto Jabukov do, u blizini lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića, gdje su zapalili Medinov automobil.

Pobjeda