Pejović – Mekluni: Podrška UNDP-ja jačanju kapaciteta za pristupanje EU

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović primio je danas stalnu koordinatorku UN-a i stalnu predstavnicu UNDP-ja u Crnoj Gori Fionu Mekluni.

Objavljeno: 12. 04. 2017 - 12:56

Sagovornici su razmijenili mišljenje o projektima i aktivnostima UNDP-ja u Crnoj Gori i izrazili zadovoljstvo odličnom saradnjom s Ministarstvom evropskih poslova u dijelu jačanja kapaciteta za proces pristupanja EU.  

Na toj liniji, stalna predstavnica Mekluni je ponudila ekspertizu UNDP-ja u realizaciji projekta energetske efikasnosti za Ministarstvo evropskih poslova kojim bi se, u skladu sa najsavremenijim standardima, smanjili troškovi i unaprijedili uslovi rada zaposlenih.

Takođe, sagovornici su razgovarali o sprovođenju zajedničkih aktivnosti u vezi sa osiguranjem pristupa zgradi Ministarstva za osobe s invaliditetom, kao i projektu održive mobilnosti koji će doprinijeti očuvanju životne sredine i podsticanju zdravih stilova života zaposlenih.

Na sastanku je bilo riječ i o budućim aktivnostima Programa za razvoj UN-a u oblastima demokratskog upravljanja, socijalne inkluzije, ekonomskog razvoja i životne sredine.

Ovaj članak je napisan u okviru projekta "Rastimo zajedno 3 - Informacije o EU putem web portala" koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori. Članak ne predstavlja nužno službeni stav Evropske unije.