Luke Black ima novi spot - "Walpurgis Night"

Nakon nastupa u berlinskim klubovima Berghain i IPA, srpski pop muzičar predstavio je novi singl „Walpurgis Night“ i prateći video spot.

Objavljeno: 03. 05. 2017 - 22:42

Krajem marta Luke Black je nastupio u legendarnom berlinskom klubu „Berghain“ koji je bio idealno mjesto da predstavi svoj novi materijal. Odmah po povratku iz Berlina, snimio je i video spot za „Walpurgis Night“ koji je imao svoju premijeru na svom VEVO kanalu. Spot je režirala Sara Vulović dok kostimogafiju potpisuje mlada dizajnerka Mona Lacko.

Muziku i tekst za „Walpurgis Night“ potpisuje Luke Black, aranžmanom se pozabavio Mauro Copeta producent italijanskog dua HardTon (dvojac je 2015. godine uradio remiks pesme „Holding On to Love“), gitare koje oživljavaju retro zvuk je snimao Mark Vaone u Bolonji, dok je za produkciju i miks zadužen poznati švedski producent Oscar Fogelstrom koji je producirao pjesmu prošlogodišnjeg predstavnika Švedske na Evroviziji.

- Najprirodniji korak u ovom trenutku moje karijere bio je da se postavim u ulogu studenta i posmatram virtouze kako razvijaju pjesmu i usput učim iz tog procesa. Još od vremena kad se moj otac bavio DJ-ingom, bila mi je velika želja da uvrstim fank zvuk u svoju pop muziku i znao sam da ću uspjeti u tome uz pomoć producenata koje sam izabrao za projekat „Walpurgis Night” - kaže Luke Black.

Glavna inspiracija pjesme i spota jeste Valpurgijska noć u kojoj se slavi Sveta Valpurga, franačka opatica iz osmog vijeka. Koncept videa je baziran na modernom odnosu Fausta i Mefista, koji dolaze u viktorijanski hotel kako bi pokupili zgodne manekenke od sablasne figure (vlasnice) i pretvorili ih u vještice za potrebe ritualnog plesa oko vatre uoči Valpugijske noći. U germanskom folkloru, Valpurgijska noć je zapravo Noć vještica.

Luke Black je do sad objavio tri singla: „D-Generation“, „Holding On To Love“ i „Demons“; božićni singl „Jingle Bell Rocks“ ali i „Thorns“ EP, kao i dva remiks EP izdanja, a u međuvremenu se uživo predstavio i svojim fanovima u Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Kini, Italiji i San Marinu.

Izvor i foto: Universal Music