Kadija: Za Eurosong predviđen trošak od 115.000 eura

Programskim planom je predviđeno 115.000 eura za Eurosong, rekla je generalna direktorica RTCG-a, Andrijana Kadija za Portal Analitiku.

Objavljeno: 10. 05. 2017 - 15:21

"Za takmičenje za pjesmu Evrovizije je predviđeno da se potroši do 115.000 eura, ali još uvijek se sređuju računi, pa nijesmo sigurni koliko je tačno potrošeno. Mislim da je nešto ispod te cifre", rekla je Kadija.


S druge strane, radio televizija Crne Gore neće moći zvanično da reaguje na jučerašnji kontroverzni post PR-a crnogorskog tima za Eurosong, Sabriju Vulića.
Kadija nam je rekla da nemaju pravnog pokrića da se Vulić kazni zbog tog neprimjerenog statusa, ali da je "odluka Savjeta da se to reguliše kolektivnim ugovorom".


"Mi smo ranije imali slične probleme i zamolila sam zaposlene da vode računa u komunikaciji na privatnim profilima, jer su javne ličnosti. Ne smije se širiti mržnja, niti neko nazivati  neprimjerenim imenima i tako se štiti svoj, ali i ugled RTCG-a", napomenula je Kadija.


Podsjećamo, Vulić je na svom Facebook profilu objavio, pa izbrisao post u kojem je vrijeđao sve one kojima se ne sviđa nastup Slavka Kalezića.


"Nažalost noćas će dušmani da slave...To je u maloj Crnoj Gori, gdje je krivica biti "drugačiji" u svakom smislu, normalna stvar, jer zbog svoje nesposobnosti majmuni (uz svo dužno poštovanje prema majmunima) ne mogu da shvate tvoj umjetnički pristup... Napravili smo dobar posao sa skromnim sredstvima. Kako objasniti majmunima da svaki nastup zemalja koje su prošle košta desetine hiljada eura, a mi ni za salamu, ali zato nas je Evropa po dobru zapamtila", dio je njegovog statusa.

18447971-388801124853528-1276211375-n

I.D.

Foto: RTCG