NATO forum: Krivokapić svoje mjesto našao sa novinarima

Danas se u Bečićima održava sedmi godišnji forum 2BS (To be secure) pod nazivom “Izazovi promjene politika i preusmjeravanja saveza”.

Objavljeno: 12. 05. 2017 - 11:52

Na sedmom 2BS Forumu koji se bavi nekim od najvećih izazova i prijetnji po međunarodnu i regionalnu bezbjednost u ovoj deceniji, prisustvuje većina crnogorskih političara koji se zalažu za pristup Crne Gore NATO alijansi.

Forumu prisustvuje i predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić, međutim on svoje mjesto nije zauzeo sa ostalim kolegama već forum posmatra uz poslenike javne riječi

Podsjetimo, prilikom ulaska u Skupštinu na Cetinju na kojoj se donijela odluka o pristupanju NATO paktu Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, nijesu se rukovali prilikom susreta ispred zgrade cetinjskog parlamenta.

Krivokapić protiv povratka u parlament: Krivokapić je novinarima kazao da bi vraćanje opozicije u skupštinske klupe prije objave Vlade da želi da se dogovori oko ponovljenih izbora, bilo bi protiv ciljeva demokratske obnove i reformi u Crnoj Gori.

"Uz nezavisnost ta dva ključna stabiliteta Crne Gore su završena. Pred nama je veliki prostor odloženih demokratskih reformi, oko toga smo se složili Hojt Brajan Ji i ja, i ekonomsko socijalna obnova Crne Gore", kazao je Krivokapić novinarima u Budvi.

Komentarišući izjavu lidera Demokratskog fronta da jedan dio opozcije pregovora sa američkom ambasadom o mirnoj smjeni vlasti, Krivokapić je kazao da je ustavna obaveza mirna smjena vlasti.

"Vidjeli smo da ne treba da nam se desi Makedonija da bi se dogovorili i mirno predali vlast. Ovi takozvani izbori su odložili tu mirnu promjenu vlasti, ali je to neizbježno na sledećim izborima", kazao je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, to je ono što nas je i NATO članstvo podsjetilo. 

"Ovo je poslednji Berlinski zid u Evropi. I Bjelorusija je promijenila vlast, a Crna Gora još nije i to je neizbježno“, kazao je Krivokapić.