Mariju Hodžiću 15.000 eura od Ministarstva sporta

Tačno 15.000 eura će Ministarstvo sporta dodijeliti karatisti Mariju Hodžiću koji je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za seniore u Turskoj, osvojio bronzanu medalju, najavio je ministar sporta Nikola Janović, koji ga je tim povodom ugostio u svom kabinetu.

Objavljeno: 24. 05. 2017 - 10:10

Ministar je naglasio da je Hodžić tu premiju zaslužio shodno Zakonu o sportu i Uredbi o kriterijumima za utvrđivanje visine naknada i premije za ostvarene rezultate.

Janović mu je tokom razgovora i lično čestitao, kako je rekao, gotovo istorijski uspjeh, jer je Hodžićeva medalja prva kojom se neki crnogorski karatista okitio u posljednje dvije decenije.

Ministar se tokom razgovora sa mladim crnogorskim reprezentativcem uvjerio da je riječ o veoma srčanom i talentovanom borcu, te da imamo vrhunskog takmičara, koji se neće zaustaviti dok ne stigne do cilja, svjetske i olimpijske medalje.

„Na tebi je da se ne predaš i istraješ, a podrška Ministarstva sporta neće izostati“, obećao mu je ministar Janović.

Pored Hodžića, prijemu kod ministra sporta prisustvovali su trener Žarko Raković i član Upravnog odbora Karate kluba „Omladinac“ Srđan Miljanić, koji su se zahvalili na dosadašnjoj podršci države i poručili da Crna Gora ima relane šanse da je na Olimpijskim igrama u Tokiju, uz Marija Hodžića, predstavlja još šest karate reprezentativaca.