Đoković iznenadio Mareja: Nijesam to od njega očekivao

Endi Marej priznao je da je iznenađen odlukom Novaka Đokovića da na mjesto trenera postavi legendarnog Andrea Agasija.

Objavljeno: 25. 05. 2017 - 11:06

Srbin je početkom maja otpustio kompletan stručni štab, da bi poslije poraza u finalu Mastersa u Rimu saopštio da će u narednom periodu sarađivati sa Amerikancem.

"To što će mu pomagati Andre jeste svakako pozitivna stvar za Novaka, ali i dobra za tenis. Kada velikani ostaju u igri to stvara veliko interesovanje. Iako ne znam kakav im je dogovor, znam da je Andre veoma, veoma zauzet, pošto radi toliko stvari pored tenisa, a i ima i svoju školu u Las Vegasu. Bio sam pomalo iznenađen kada je Novak saopštio da će sarađivati sa njim jer nisam vjerovao da će se Andre jednog dana odlučiti da postane trener", kaže Marej.

S druge strane, ni prvi reket svijeta ne igra onako kako umije, od početka godine je u velikom padu, a na predstojećem turniru u Parizu brani finale od prošle godine, đe ga je upravo savladao Novak.

"Postao sam prvi igrač svijeta na kraju prošle godine, ali je u međuvremenu bilo više trenutaka u kojima sam se mučio da pronađem motivaciju i zadam sebi nove ciljeve. Ali, kao i u prethodnih sedam, osam godina koliko mi traje karijera, uvijek mi je maksimalni fokus bio usmjeren na nastupe na Grend Slemovima, a tako je i danas. Uvijek se osjećam posebno motivisano kada dođem na Slem, u situaciji kada igram loše", zaključio je Škot.