VOLI: Otvoren hipermarket u Ulcinju, logističko-distributivni centar za mjesec dana

Danas je u Ulcinju otvoren prvi VOLI hipermarket koji se prostire na ukupnoj površini od 1.400 kvadratnih metara sa magacinskim prostorom. Ovaj market je svojim otvaranjem zaposlio 50 stanovnika Ulcinja i obezbijedio pomoć za 10 najugroženijih porodica ovog grada. Kako je na današnjem otvaranju kazao Generalni direktor VOLI-a Dragan Bokan, otvara se i Logističko-distributivni centar koji će početi sa radom između 15. i 20. jula.

Objavljeno: 22. 06. 2017 - 16:52

''Logističko-distributivni centar počinje sa radom između 15. i 20. jula a svečano otvaranje će biti početkom il isredinom septembra mjeseca zbog godišnjih odmora. Taj centar nije samo bitan za našu kompaniju nego i za čitavu turističku privredu Crne Gore. On je veoma bitan za regionalno poslovanje tako da smatramo da mi kao crnogorska privreda i VOLI kao kompanija treba da se potrudi da napravi jednu dobru prezentaciju i zbog toga nam je potrebno to vrijeme. Smatram da će biti najsavremeniji logiustičko-distributivni centar i šire ne samo u Crnoj Gori'', kazao je Bokan.

Bokan smatra da će poljoprivrednici Crne Gore ovim centrom riješiti svoj problem i da će biti na najboljoj infrastrukturnoj saobraćajnici u našoj državi.

bokan

''Smatram da su poljoprivrednici riješili svoj problem i da će biti na najboljoj infrastrukturnoj saobraćajnici u Crnoj Gori (Podgorica - tunel Sozina i primorje), nadamo se ubrzo izgradnji i mini zaobilaznice od našeg logističkog centra do Reno prodajnog salona. Smatram da ćemo u tom pravcu moći otkupiti sve što crnogorski proizvođači pod kategorijom prve klase mogu da proizvedu. Ako bude usko crnogorsko tržište ja kao prvi čovjek obećavam da ćemo moći plasirati te proizvode kod naših partner firmi i mimo Crne Gore'', dodao je Bokan.

Hipermarket od 1.400 kvadratnih metara

Kako je Bokan istakao, VOLI je već trebao da se pojavi u Ulcinju ali je izgradnja kasnila zbog detaljnih urbanističkih planova.

''Ni jedan maloprodajni objekat VOLI-ja nije ograđen bez po Zakonu tako da smo čekali da prođu urbanistički planovi kako bi izgradili ovaj objekat. Ponosni smo na njega jer se razlikuje i enterijerom od ostalih VOLI objekata. Moram da kažem da sam iznenađen kako je sve ovo odrađeno i kako je objekat počeo da radi danas. Počela je turistička sezona i siguran sam da ćemo ovdje dobro raditi i da ovo neće biti posljednji objekat VOLI-ja u Ulcinju'', istakao je on.

ds

Kako je Olivera Šuškavčević, PR VOLI-ja navela, u kompaniji se ponose što su ovim marketom zaposlili 50 stanovnika Ulcinja.

''Hipermarket se prostire na ukupnoj površini od 1400 kvadratnih metara sa magacinskim prostorom. U prizemlju je ponuda prehrambenih artikala a na spratu VOLI shop neprehrambeni proizvodi. Ponuda je zaista dobra imamo preko 13.000 artikala a na snazi su specijalni popusti od 10 odsto na sve račune i to je odlična prilika za sve one koji žele da kupuju po posebnim uslovima pa pozivam sve stanovnike Ulcinja i okoline da to iskoriste. Mi smo u VOLI-ju posebno ponosni na činjenicu da je danas u ovom marketu zaposleno 50 stanovnika Ulcinja i nešto što karakteriše naša otvaranja su humanitarna otvaranja a ovdje je i naš kamion koji čeka isporuku za 10 najugroženijih porodica u Ulcinju. Pripremili smo humanitarnu pomoć u visini od 200 eura po porodici'', kazala je Šuškavčević

Zbog povećanja PDV-a za godinu do dvije mala korekcija cijena.

Bokan smatra da će zbog najavljenog povećanja PDV-a u narednih godinu do dvije dana doći do manjeg povećanja cijena.

''Što se tiče potrošača, generalno gledajući sigurno će doći do malih korekcija u nekom periodu od godinu do dvije dana. U startu sam siguran da neće. Znamo i sami kad izanaliziramo PDV u ostalim državama da je on u Crnoj Gori najmanji - evo recimo u Hrvatskoj je od 21 do 25 odsto, tako da zbog javnih finansija, izgradnje autoputa koji će nam doprinijeti razvoju ukupne privrede Crne gore, moramo razumjeti tu odluku Vlade i svi moramo pokušamo da kroz neku manju korekciju cijena što manje utičemo na građane u Crnoj Gori'', zaključio je Bokan.