Brnabić: Nećemo igronirisati nove mjere Hrvatske

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija neće ignorisati nove mjere koje je Hrvatska uvela za proizvode iz Srbije i da će zaštiti svoje proizvodjače i izvoznike.

Objavljeno: 02. 08. 2017 - 14:35

"Srbija će još jednom pokazati da je konstruktivna i tolerantna, ali nećemo ovo ignorisati i uspjećemo da zaštitimo i naše proizvodjače i naše izvoznike", rekla je Brnabić novinarima uoči današnjeg samita Amerićko-jadranske povelje u Podgorici.

Brnabić je kazala da su hrvatske mjere "jasno kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju" i dodala da je srpska vlada uputila notu hrvatskoj vladi, odnosno ministarstvima poljoprivrede i trgovine, kao i Evropskoj komisiji i da će to sigurno biti tema u radnom dijelu današnjeg sastanka. 

"Razgovaramo i sa ostalim zemljama na koje se ovo odnosi, kako bismo imali zajednički nastup prema ovom pitanju",rekla je Brnabić.

Ona je ocijenila da takve mjere ne doprinose ekonomskoj integraciji i regionalnoj saradnji i dodala da joj se čini da svake godine, otprilike u vrijeme obiljeležavanja godišnjice akcije "Oluja" u Hrvatskoj, iz te zemlje stižu negativni signali. "To nisu stvari koje treba da se dešavaju u regionu", rekla je Brnabić.