Džudo savez: Želimo da vjerujemo da Ministarstvo sporta ne radi protiv interesa Vlade i CG

Sa žaljenjem možemo da konstatujemo da se, i pored naše potpune otvorenosti i spremnosti na saradnju u svim aspektima rada, Ministarstvo sporta odlučilo da svoj rad i saradnju sa Džudo savezom ostvaruje putem portala i da treba da odgovaramo na netačne i nepotpune tvrdnje koje saznajemo tim putem, naveo je generalni sekretar Džudo saveza Dragan Mrvaljević reagujući na današnje saopštenje Ministarstva sporta.

Objavljeno: 05. 08. 2017 - 13:24

Reagovanje prenosimo integralno.

Vijest koju smo pročitali na portalima o navodnoj nepotpunoj dokumentaciji koju je dostavio Džudo savez Crne Gore primili smo sa čuđenjem i nevjericom.

Naime, u skladu sa propisanim procedurama Džudo savez je dostavio svu dokumentaciju nadležnom ministarstvu. Tačno je da smo primili email u kome je Ministarstvo sporta tražilo dodatna pojašnjenja za pojedine stavke, što smo im takođe u potpunosti dokumentovali i dostavili, uključujući i obrazloženje za tri računa u ukupnom iznosu od 170 eura (146+13+11 eura) kao i kvalitetnije kopije šest računa na kojima nijesu dobro vidjeli pečat i sva ostala dodatna objašnjenja koja su zatražena.

Sa žaljenjem možemo da konstatujemo da se, i pored naše potpune otvorenosti i spremnosti na saradnju u svim aspektima rada, Ministarstvo sporta odlučilo da svoj rad i saradnju sa Džudo savezom ostvaruje putem portala i da treba da odgovaramo na netačne i nepotpune tvrdnje koje saznajemo tim putem. O neprihvatanju dokumentacije koju smo dostavili, saznali smo iz nepotpisanog emaila sa adrese Ministarstva bez ikakvog dodatnog obrazloženja. I taj email i svu ostalu korespondenciju sa Ministarstvom posjedujemo u svojoj arhivi.

Povodom dobijanja evropskog prvenstva za mlađe seniore koje je Evropska Džudo unija povjerila Džudo savezu Crne Gore na osnovu rada i rezultata u prethodnim godinama, više puta smo se obraćali Ministarstvu sporta sa željom da Ministarstvo preuzme punu kontrolu nad ovim značajnim sportskim doagađajem koji treba da donese našoj državi značajne sportske i ekonomske benefite. Nažalost, od Ministarstva nijesmo dobili nikakav odgovor. Takođe, više puta smo se obraćali Ministarstvu da nas posjeti i da stekne direktni uvid kako u naš sportski rad, tako i u sve aspekte finansijskog poslovanja. Ni na te zahtjeve nijesmo dobili nikakav odgovor. Jedini odgovor na aktivnosti oko organizacije evropskog šampionata od Ministarstva je e-mail od 4. avgusta u kome se od Džudo saveza traži da ponovo prijavi organizaciju ovog takmičenja u skladu sa novim procedurama koje je Ministarstvo ustanovilo 5. maja ove godine. Radi pune informacije, komunikacija oko ovog šampionata započeta je još prošle godine sa Upravom za sport od koje je u zvaničnoj proceduri dobijena saglasnost za organizaciju ovog sportskog događaja.

Takođe, dobijena je saglasnost od COK-a na elaborat koji je Džudo savez sačinio za organizaciju ovog šampionata. Ukratko, ispunjene su sve procedure koje su zakonom predviđene.

Želimo i ovom prilikom da izrazimo iskrenu zahvalnost za sve napore koje je Vlada Crne Gore godinama ulagala u razvoj džudo sporta, zahvaljujući kojoj smo postizali izuzetne rezultate i na sportskom i na organizacionom planu. Takođe, želimo da vjerujemo da Ministarstvo sporta ne radi protiv interesa Vlade i države, već da se radi o nesnalaženju ili nekim drugim razlozima u koje ne želimo da ulazimo.