Oda životu: Performans na Rimskom trgu, monodrama na Skalinama

Program festivala „Oda životu“ juče je nastavljen radionicom slikanja na majicama i plesa u organizaciji „Transformersa“ iz Portugala u Srednjoj tehničkoj školi „Marko Radević“, te poetskom večeri u muzičkoj kapeli Dvorca Petrovića na Kruševcu.

Objavljeno: 19. 09. 2017 - 13:26

Crnogorski nacionalni odbor Svjetskih umjetničkih igara (WAG), koji u više gradova organizuje ovo druženje umjetnika iz cijelog svijeta, za danas u Podgorici najavljuje muzičko-likovni performans katalonskog umjetnika Hozea Vias-Granadosa na Rimskom trgu od 17.30 časova. Takođe, Dragana Jovanović izvešće monodramu „Teodora“ na sastavcima Ribnice i Morače od 18.30 časova.

Poetsko veče biće priređeno u Ljetnjikovcu „Buća“ u Tivtu od 20 časova, a govoriće Ivo Kramar i Joso Živković iz Hrvatske, te Suzana Lovrić iz Bosne i Hercegovine.

Festival „Oda životu“ sjutra se nastavljam likovnim performansom italijanske umjetnice Andreae Perego na Rimskom trgu od 17:30 časova, dok će produkcija ATAK-a, monodrama „Pometnje pitomca Terlesa“ biti igrana u sali DODEST KIC-a „Budo Tomović“ od 22 časa.

Portugalski „Transformers“ sele u Tivat, gdje će radionice slikanja na majicama i plesa prirediti u SŠC „Mladost“.