MIT Fest: Dvije produkcije MESS festivala u "Zetskom domu"

Program MIT festivala večeras se nastavlja u Kraljevskom pozorištu „Zetski domu“ na Cetinju, gdje će od 20 časova biti igrana predstava „What Is Europe“ u produkciji festivala MESS iz Sarajeva

Objavljeno: 20. 09. 2017 - 17:28

Komad, čiji je podnaslov „Ratni obred“, nastao je prema motivima djela Lasla Vegela, a režirao je Andraš Urban. Uloge tumače Benjamin Bajramović, Amar Čustović, Dženana Džanić, Mirna Kreso, Sanin Milavić i Vedrana Seksan. Dramaturgiju potpisuje Bojana Vidosavljević, muziku Irena Popović, scenografiju sam reditelj, a kostime Lejla Hodžić. Asistent režije je Zulfikar Filandra, a asistentica scenografije Jasmina Koluh.

Za sjutra je na istoj sceni u istom terminu predviđeno izvođenje još jedne produkcije MESS-a - „Kokoš“ u režiji Selme Spahić. Tekst i dramaturgiju uradili su: Bojana Vidosavljević, Adnan Lugonić i Dario Bevanda, a igraju: Jelena Kordić-Kuret, Filip Eldan, Nikša Eldan i Alban Ukaj. Muziku je komponovao Draško Adžić, scenografiju uradila Mirna Ler, kostime Lejla Hodžić, za scenski pokret bio je zadužen Tomas Stejert, saradnik na tekstu bio je Bekim Sejranović, dok je asistent režije Benjamin Dizdarević.

Obije noći biće završene After Party MITBIT, na kojima će nastupiti Sanja Raičković i Jazz Trio, odnosno Marija Božović sa svojim triom.