Reakcije na presudu Orliću, Brnabić: Užasan osjećaj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Srbe da ne izgovore nijednu težu riječ protiv komšija Bošnjaka, već da zajedno sa njima grade prijateljstvo i budućnost.

Objavljeno: 09. 10. 2017 - 14:20

"Pozivam Srbe da i zbog ove presude, kao i poslije onoga što se meni dogodilo u Srebrenici, ne pokažu i ne izgovore nijednu težu riječ protiv naših komšija Bošnjaka, da gradimo prijateljstvo sa njima i da zajedno sa njima gradimo budućnost", poručio je Aleksandar Vučić.

Brnabić: Užasan i poražavajući osjećaj

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je oslobađajuća presuda Naseru Oriću na nju ostavila "užasan i poražavajući osjećaj". 

"Ljudski mi je strašno da poslije svega što se dogodilo nema pravde", rekla je Ana Brnabić novinarima u Beogradu.

Dodik: Dokaz da nema kazne za zločine nad Srbima

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je oslobađajuća presuda Naseru Oriću dokaz da nema kazne za zločine nad Srbima i da je samo dovoljno da Bošnjak sudi Bošnjaku i on će biti oslobođen.

"Predsjednik sudskog vijeća je bio Bošnjak. Ovo je prilika da rehabilitijumo priču o već zakazanom referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH. Pozivam sve Srbe da izađu iz svih inistitucija Tužilaštva i BiH", istakao je Dodik. 

Predsjednik Srpske je dodao da je ovakvo ponašanje Suda BiH nedopustivo.

"Ja ću pozvati sve važne ljude u Srpskoj i ovo je tačka preko koje se neće proći. Činjenica je da je čak i bilo Bošnjaka koji su svjedočili protiv Orića i to nije bilo dovoljno za presudu", naglasio je Dodik.